Ministru kabineta balvas saņem sešas fiziskas un juridiskas personas (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien Ministru kabineta (MK) balvas piešķirtas sešām fiziskām vai juridiskām personām, paredz valdībā apstiprinātais rīkojums "Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu".

Tostarp balva piešķirta informācijas tehnoloģiju uzņēmumam "Accenture Latvia" par inovatīvu un mērķtiecīgu uzņēmējdarbību un ieguldījumu tautsaimniecības izaugsmē, kā arī Latvijas ārējā tēla veidošanā, Latvijas Radio 5 komandai par nozīmīgu ieguldījumu sociālu problēmu aktualizēšanā un risināšanā, veicinot saprotošākas un iejūtīgākas sabiedrības veidošanu labdarības maratona "Dod pieci" organizēšanā.

Tāpat apbalvojums piešķirts Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentam, profesoram, komponistam Edgaram Račevskim par mūža ieguldījumu Latvijas kora mākslas un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanā un attīstībā, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktoram, ķīmijas zinātņu doktoram Osvaldam Pugovičam par ieguldījumu zinātnē un Latvijas Organiskās sintēzes institūta attīstībā.

Apbalvota arī arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele par ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī Latvijas ārējā tēla veidošanā, kā arī Veselības centru apvienības un Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa par ieguldījumu veselības aprūpes nozares attīstībā.

MK balva ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums - nākamais augstākais aiz Triju Zvaigžņu ordeņa.

Pēc noteikumiem "Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi" MK balvas laureātiem tiek piešķirts goda diploms, MK balvas krūšu nozīmīte un naudas balva 7115 eiro apmērā. Gada laikā var piešķirt ne vairāk kā sešas MK balvas (gan fiziskām, gan juridiskām personām).

Kā ainformēja Latvijas Nacionālais kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane, šodien valdība arīdzan lēma MK Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūras nozarēs piešķirt deviņām jomas personībām vai kolektīviem.

MK Atzinības rakstu saņems literatūrzinātnieks, profesors Gunārs Bībers par mūža ieguldījumu kultūrā un pedagoģijā, izglītojot Latvijas literatūras, teātra un kino nozares speciālistus. Tāpat MK Atzinības rakstu saņems postfolkloras grupa "Iļģi" par ieguldījumu latviešu tradicionālās kultūras saglabāšanā, attīstībā un popularizēšanā Latvijā un ārvalstīs, bagātinot Latvijas kultūrtelpu un stiprinot latviešu nacionālo pašapziņu.

MK Atzinības raksts piešķirts arī Īrijas latviešu kopienas aktīvistei, latviešu pusaudžu un jauniešu latviskās izglītības nometņu organizatorei, latviešu interneta portāla "Baltic-Ireland.ie" dibinātājai un galvenajai redaktorei Laimai Ozolai par ieguldījumu latviešu diasporas dzīvē Īrijā, sekmējot jaunās paaudzes latvisko izglītību un saiknes uzturēšanu ar Latviju.

Tāpat MK Atzinības rakstu saņems komponiste Dace Aperāne par ieguldījumu latviešu mūzikas mākslā, kā arī Latvijas mūzikas un mūziķu popularizēšanā ārvalstīs, lībiešu sabiedriskā un kultūras darbiniece Ieva Ernštreite par ieguldījumu lībiešu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā.

MK Atzinības raksts piešķirts arī kuratorei, gleznotājai, sabiedriskajai darbiniecei, Pasaules latviešu mākslas centra Cēsīs dibinātājai Leldei Kalmītei par ieguldījumu trimdas latviešu mākslas attīstībā un popularizēšanā Latvijā un ārvalstīs, tekstilmāksliniecei, tautastērpu darinātājai Dagnijai Kupčei par ieguldījumu tautas lietišķās mākslas attīstībā un popularizēšanā Latvijā un pasaulē, nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā un latviešu nacionālās pašapziņas stiprināšanā.

Ar MK Atzinības rakstu apbalvos arī suitu sabiedrisko darbinieci, etnogrāfisko ansambļu "Suitu sievas" un "Maģie suiti" un folkloras kopas "Suitu vīri" vadītāju, suitu kultūrtelpas pārstāvi Ilgu Leimani par ieguldījumu latviešu un suitu kultūras ilgtspējīgā attīstībā, kā arī pedagoģi, horeogrāfi, Deju svētku goda virsvadītāju Ritu Spalvu par ilggadēju ieguldījumu pedagoģiskajā darbā un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīciju saglabāšanā un attīstībā.

Apbalvojumu pasniegšana kultūras personībām plānota pēc 15.novembra, atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai un Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktajiem drošības pasākumiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu