Trevisa Skota koncertā samīdīts deviņus gadus vecs zēns, kurš atrodas komā (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/SCANPIX, Instagram/bigbinz.g / TVNET kolāža

Piektdien, 5. novembrī, vismaz astoņi cilvēki zaudēja dzīvību un simtiem tika ievainoti pūļa drūzmā ASV Teksasas štata Hjūstonā notikušā mūzikas festivāla "Astroworld" laikā. Ievainoto vidū arī deviņus gadus vecs zēns, kurš joprojām cīnās par savu dzīvību. 

Deviņus gadus vecais Ezra Blants pēc gūtajiem ievainojumiem festivālā "Astroworld" atrodas mākslīgajā komā.

Ezra koncerta laikā sēdēja uz tēva pleciem, taču, sākoties pūļa panikai, zēns nokrita zemē un tika samīdīts. Pūļa drūzmas dēļ tēvs pazaudēja dēlu un vēlāk uzzināja, ka Ezra nogādāts slimnīcā.

Ezras ģimene pastāstīja, ka puikam ir sirds, plaušu un smadzeņu traumas.

Deviņus gadus vecā zēna ģimene ir iesniegusi sūdzību pret Trevisu Skotu un festivāla veidotājiem, apgalvojot, ka viņu "rupji nolaidīgā rīcība" veicinājusi bērna dzīvībai bīstamus ievainojumus. Sūdzībā teikts, ka Ezra tika "spārdīts, samīdīts un gandrīz saspiests līdz nāvei". 

Jau vēstīts, ka incidents notika 5. novembra vakarā. Pūlis sācis spiesties uz skatuves pusi un skatītājos izcēlusies panika, kas, vairākiem cilvēkiem pakrītot, pieņēmusies spēkā.

Lai gan koncerta norises vietā dežurēja neatliekamās palīdzības brigādes, pieaugot upuru skaitam, to spēki izrādījās nepietiekami. Vieglāk cietušajiem sniegta palīdzība lauka hospitālī, kas ātrumā izveidots līdzās koncerta norises vietai.

Reperis Treviss Skots, kurš tobrīd atradās uz skatuves, sociālo tīklu paziņojumā sacīja, ka ir apņēmies strādāt kopā ar Hjūstonas komūnu, lai sniegtu atbalstu ģimenēm, kurām tas nepieciešams. Savukārt Skota mīļotā sieviete, uzņēmēja Kailija Dženere, kura atradās festivāla norises vietā, uzsvēra, ka par nāves gadījumiem uzzinājuši tikai pēc šova un "nekad mūžā nebūtu turpinājuši uzstāties un to filmēt".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu