Lai Latvija cīnītos par "Oskara" balvu, aicina finansiāli atbalstīt filmu "Bedre"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Markuss ("Bedre")
Markuss ("Bedre") Foto: publicitātes

Latvija jau četrpadsmito reizi izvirzījusi filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma / Best International Feature Film". Ilgajā ceļā pretī ASV Kinoakadēmijas balvai pelnīti devusies režisores Daces Pūces spēlfilma "Bedre", bet, lai filma tiktu pamanīta sīvajā konkurencē, ir nepieciešami vismaz 70 000 eiro. Filmas radošā komanda aicina skatītājus un latviešus visā pasaulē atbalstīt filmu, ziedojot vietnē "Go Fund Me".

Pirmajam kampaņas posmam nepieciešami 10 000 eiro, kurus "Bedres" komanda aicina ziedot vietnes GoFundMe/Bedre-Oskars kampaņā. Šo atbalstu paredzēts ieguldīt filmas izrādīšanas seansos ASV kinoakadēmijas locekļiem, decembra sākumā klātienē Losandželosā un/vai Ņujorkā, kā arī publicitātes aktivitātēm, kas saistītas ar šiem seansiem. Paredzēts, ka to nodrošinās profesionāls Holivudas filmu publicists.

"Filma ir tapusi četrus gadus un ir radīta lieliem ekrāniem, jo tikai tajā brīdī tā kļūst par pilnvērtīgu mākslas darbu un vispilnīgāk uzrunā skatītāju. Tādēļ, lai pilnasinīgi cīnītos par "Oskaru", ir vitāli nepieciešami šie klātienes seansi, kuros uzrunāt ASV Kinoakadēmijas locekļus. Mums ir svarīgi, lai šī gada labākā Latvijas filma tiktu pamanīta starp vairāk nekā 100 pasaules valstu filmām, un mēs ceram nonākt līdz prestižajai "Oskara" balvai, tādējādi skandinot Latvijas vārdu visā pasaulē! Lūdzam atbalstīt filmas kampaņu, lai varam godam pārstāvēt filmas ceļu uz “Oskaru”, un jau esam ļoti pateicīgi par ikviena sniegto atbalstu," pauž Dace Pūce.

Kampaņu jau atbalsta Nacionālais kino centrs, Kultūras ministrija, Ārlietu ministrija un privāti atbalstītāji gan Latvijā, gan ASV.

Pēc rakstnieces, Literatūras gada balvas laureātes Janas Egles stāstu motīviem tapusī filma stāsta par desmitgadīgo Markusu, kuram jāpielāgojas jaunai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības rezultātā Markuss patvērumu un draudzību rod pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē. Filma skar vairākas mūsdienās aktuālas tēmas — bērni, kas aug bez vecākiem un saskaras ar emocionālu vardarbību, savstarpēja iecietība, atvērtība pret citādo — un apliecina mākslas spēju mierināt un glābt dzīvības.

“Bedre” nominēta astoņās nacionālās kinobalvas “Lielais Kristaps” kategorijās, kā arī piedalījusies un guvusi atzinību vairākos prestižos starptautiskos festivālos: “Melnās naktis” (Tallinn Black Nights Film Festival / PÖFF, Igaunija), Nordische Filmtage Lubeck (Vācija, Grand Prix), XVII Starptautiskais kinofestivāls “Baltijas debijas” (Krievija, Grand Prix nominācijā “Labākā filma”), Labāko krāsu korekciju mākslinieku festivālā Maskavā (Krievija), Santabaras Starptautiskajā filmu festivālā (ASV), Jeonju Starptautiskajā filmu festivālā (Dienvidkoreja) u. c. Filma iekļauta prestižā Šanhajas filmu festivāla programmā Spectrum: Alternatives līdzās filmām no Austrijas, Beļģijas, Filipīnām, Francijas, Indijas, Irānas, Kanādas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Somijas, Spānijas un Turcijas.

Arī šobrīd "Bedre" turpina festivālu gaitas un pašreiz filma piedalās "Noordelijk Film Festival" Nīderlandē, savukārt decembrī būs skatāma "The Rabat Authors Film Festival" Marokā.

Tiesības izrādīt filmu Eiropas valstīs iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu (VOD) grupa HBO Europe un Vācijas lielākais un senākais filmu izplatītājs Arsenal Filmverleih GmbH.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu