ASV tiesnese izbeidz Britnijas Spīrsas aizbildniecību

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Spīrsa
Britnija Spīrsa Foto: Reuters/ScanPix

Losandželosas tiesnese Brenda Penija piektdien izbeidza aizbildniecību, kurā popmūzikas zvaigzne Britnija Spīrsa bija atradusies 13 gadus, atdodot viņai kontroli pār savu privāto dzīvi, karjeru un 60 miljonus ASV dolāru vērtu mantu.

Spriedums, kuru Britnijas fani pie tiesas nama apsveica ar gavilēm un sārtiem konfeti, izbeidz aizbildniecību, kas lielāko daļu laika bija uzticēta viņas tēvam.

"Vislabākā diena, kāda jebkad bijusi (..) slava tam Kungam (..) vai es varu teikt "āmen"," popzvaigzne ierakstīja sociālajā tīklā "Instagram", izmantojot mirkļbirku (haštagu) #FreedBritney (Atbrīvotā Britnija). "Es nespēju tam noticēt!" viņa piebilda.

Britnijas tēvam Džeimijam Spīrsam septembra beigās tika atņemta meitas aizbildņa loma, izbeidzot vairākus gadus ilgušu nepatīkamu juridisku cīņu. Tiesnese Penija atņēma Džeimijam Spīrsam aizbildņa lomu un viņa vietā iecēla pagaidu aizbildni, pamatojot savu lēmumu ar dziedātājas "labākajām interesēm".

Tiesnese par Spīrsas mantas pagaidu aizbildni 29.septembrī iecēla grāmatvedi Džonu Zeibelu saskaņā ar vienošanos, kas varēja būt spēkā līdz gada beigām. Spīrsas advokāti lūdza 45 dienu laikā sarīkot tiesas sēdi par aizbildniecības pilnīgu izbeigšanu.

Britnijas Spīrsas tēvs bija kontrolējis viņas karjeru un privāto dzīvi no 2008. gada. Dziedātāja jūlijā paziņoja, ka nesniegs koncertus, kamēr viņas dzīve būs tēva kontrolē.

Džeimijs Spīrss augustā piekrita atkāpties no 39 gadus vecās meitas aizbildņa pienākumiem, bet tad vēl nebija noteikts konkrēts laika posms, kad viņš to izdarīs.

Britnijai aizbildniecība tika noteikta pēc viņas nervu sabrukuma 2007.gadā, kad dziedātāja uzbruka kāda paparaci automobilim degvielas uzpildes stacijā.

Tiesnese Penija piektdien piekrita popzvaigznes prasībai izbeigt aizbildniecību bez nepieciešamības veikt psihiskā stāvokļa novērtējumu, pamatojoties uz to, ka "šī bija brīvprātīga aizbildniecība" un ka "visas puses piekrīt".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu