Mākslas muzejs atsāks darbību epidemioloģiski drošajā režīmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
LNMM
LNMM Foto: LNMM

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) no otrdienas, 16.novembra, atsāks darbību epidemioloģiski drošajā režīmā, informē muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja Annija Sauka.

Viņa norādīja, ka saskaņā ar valdības jaunākajiem lēmumiem no 16.novembra apmeklētājiem durvis ver LNMM struktūrvienības - LNMM galvenā ēka, mākslas muzejs "Rīgas birža" (MMRB), Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM), Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, kā arī no 17.novembra būs apskatāma ekspozīcija Muzeju krātuvē "Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi".

Sauka skaidroja, ka saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī un valdības pieņemto drošības pasākumu kopumu Latvijas muzejos ir noteiktas epidemioloģiskās drošības prasības - pakalpojumi tiek sniegti tikai drošajā jeb "zaļajā" vidē, kur gan apmeklētājiem, gan darbiniekiem un pakalpojumu sniedzējiem, kuri kontaktējas ar apmeklētājiem, obligāta prasība ir uzrādīt vakcinācijas vai Covid-19 vīrusa pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

LNMM pārstāve akcentēja, ka muzeja apmeklētāju un darbinieku drošība ir prioritāte. Saistībā ar Covid-19 radīto situāciju pasaulē un Latvijā muzejs aicina būt atbildīgiem un ievērot piesardzības pasākumus, kas ieviesti atbilstoši Kultūras ministrijas izstrādātajām epidemioloģiski drošas darbības vadlīnijām.

Apmeklējot muzejus iekštelpās, obligāti ir jāuzrāda derīgs sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanas faktu, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Muzejos ir jāievēro divu metru distance no personāla un citiem apmeklētājiem, izņemot ģimenes locekļus, kuri dzīvo vienā mājsaimniecībā, kā arī vecākus un viņu nepilngadīgos bērnus, ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā. Līdzīgi kā citviet arī mākslas muzeji sniedz pakalpojumus tikai tiem apmeklētājiem, kas pareizi izmanto mutes un deguna aizsegu - medicīniskās sejas maskas, nemedicīniskās sejas maskas, nosedzot muti un degunu.

Sauka atzīmēja, ka muzeju darba laiks paliek nemainīgs. Viņa vērsa uzmanību uz to, ka trešdienās DMDM ir atvērts līdz plkst.19, savukārt piektdienās LNMM un MMRB strādā līdz plkst.20. Apmeklējot LNMM, MMRB un DMDM, iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu