Ridlijs Skots: "Supervaroņu filmas ir ļoti garlaicīgas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Pieredzējušais britu režisors un producents Ridlijs Skots (Ridley Scott) intervijā izdevumam "Deadline" kritizējis pēdējo gadu modes kliedzienu Holivudā - supervaroņu filmas. 

Skots, kas ir bijis režisors 1982. gada zinātniskās fantastikas kulta filmai "Blade Runner" ("Pa asmeni skrejošais") un Holivudas grāvējam "Gladiator" ("Gladiators"), izteicies, ka supervaroņu filmas ir "garlaicīgas kā sū..s" ("boring as shit" - angļu val.).

Pēdējos gadus kino profesionāļu, arī zināmu režisoru (Mārtins Skorsēze, Denī Vilenēvs) vidū ik pa laikam izskan dažādi viedokļi par kompānijas "Marvel" milzīgajiem komerciālajiem panākumiem. Skots uzskata, ka arī viņa filmogrāfijā ir atrodami kvalitatīvi supervaroņu filmu paraugi.

Jaunās filmas "House of Gucci" ("Guči nams") režisors kritizē supervaroņu filmu scenārijus. 

"Šo filmu scenāriji nekam neder. Es pats esmu uzfilmējis trīs supervaroņu filmas, ja var tā teikt, - "Alien" ar Sigurniju Vīveri, sasodīto "Gladiatoru" un "Blade Runner". Tās ir supervaroņu filmas," viņš saka. "Kāpēc mūsdienu supervaroņu filmām nav apakšā labāka stāsta? Es atvainojos, bet sasodīts! Šīs filmas izglābj specefekti, un tas kļūst garlaicīgi visiem, kas strādā ar specefektiem."

Blade Runner
Blade Runner Foto: Kuvatõmmis

Atgādinām, ka 2019. gada rudenī kino pasaulē lielu ažiotāžu izraisīja leģendārā kino režisora Mārtina Skorsēzes izteikumi intervijā žurnālam "Esquire". Runājot par savu jaunāko filmu "Īrs", Skrosēze pievērsās arī jautājumam par komiksu ekranizāciju popularitāti, nokritizējot tieši "Marvel" universa filmas un pat paziņojot, kas tas nav nekāds kino. Līdzīgu viedokli pauda arī kino režisors Frēnsiss Fords Kopola.

Skorsēze šīs filmas pielīdzināja "tematiskajam parkam". "Tas nav kino, kurā cilvēki cenšas viens otram nodot emocionālas un psiholoģiskas pieredzes," teicis režisors.

Abi vecmeistari uzskata, ka supervaroņu filmas ir pārņemušas kinoteātrus, neļaujot pie skatītāja nokļūt riskantākām, eksperimentālām, neatkarīgām filmām

Savukārt supervaroņu filmas "Pašnāvnieku vienība: Jauna misija" režisors Džeimss Gans atbildējis uz pārmetumiem: "Tas, ka Skorsēze šādi izsakās par "Marvel" filmām, šķiet ārkārtīgi ciniski."

Jaunā Ridlija Skota filma "Guči nams" kinoteātros visā pasaulē būs skatāma no 24. novembra.

Foto: "House of Gucci" sarkanais paklājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu