"Iļģi" laiž klajā pirmo vēstnesi no gaidāmā opusa "Mēs deviņi bāleliņi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Iļģi" fon Stricka villas dārzā
Grupa "Iļģi" fon Stricka villas dārzā Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Grupa "Iļģi" savā 40. dzimšanas dienas gadā un Latvijas dzimšanas dienas mēnesī laiž klajā opusu – latviešu folklorā garāko dziesmu – "Mēs deviņi bāleliņi". Pirmais vēstnesis no digitālā albuma ir radio singls "Vai tu mumsim līdzi nāksi?"

Latviešu folklorā ir unikāla dziesma, patiesībā – ļoti daudz šīs dziesmas variantu gan tekstu, gan mūzikas ziņā. Tās izcelsme attiecas uz vissenākajiem vedību dziesmu slāņiem. Taču galvenais – tā ir garākā dziesma latviešu folklorā – 65 panti.

Darbs pie opusa veidošanas un ierakstīšanas studijā noritējis gandrīz divu gadu garumā. Ierakstā kopā ar "Iļģiem" piedalījās arī vairāki viesmākslinieki, tostarp Irīna Mihailovska, Uģis Prauliņš un Ivars Cinkuss, ar kuriem "Iļģi" radoši sadarbojušies jau vairākkārt. Albuma vāciņa dizaina autors ir Toms Burāns, kurš turpina strādāt pie animēta mūzikas video.

Noklausies!

Grupa saka paldies arī Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūrai / Latvijas Autoru apvienībai (Akka/Laa), Latvijas Izpildītāju un producentu apvienībai (LaIPA) un Valsts kultūrkapitāla fondam (VKKF) par finansiālo atbalstu radošajā procesā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu