Iepazīstieties – Krista Betija!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kima – mana neveiklā dzīve
Kima – mana neveiklā dzīve Foto: publicitātes

Lasāmviela pusaudžiem. Iepazīstieties – Krista Betija, nezināma būtne no Latvijas (kā viņa pati sevi dēvē). Pagaidām nezināma tāpēc, ka šī ir jaunās autores pirmā grāmata. 

Bet noteikti ne pēdējā, jo šī lasāmviela nenoliedzami ir pārsteidzoši talantīgi uzrakstīta – asprātīga, aizraujoša un ļoti labi saprotama katram pusaudzim, kam ir plus/mīnus četrpadsmit un labi pazīstamas visas iespējamās un neiespējamās neveiklās situācijas, ar kādām nākas sastapties šajā sarežģītajā un “ievērojamā” vecumā.

Šī ir grāmata, kura patiks pusaudžiem un arī pieaugušajos atmodinās atmiņas par to laiku, kad sarkt par īstu vai iedomātu neveiklību gadījās vai ik uz soļa, kad dienas laikā emocijas varēja mainīties no “viss ir briesmīgi” līdz “dzīve ir skaista” ik pa dažām minūtēm, turklāt prevalējoša bija tā pirmā sajūta… Mēs esam izauguši un kļuvuši biezādaināki, taču Kimai viss vēl priekšā. Un kopā ar Kimu varam sajusties jaunāki – vai piedāvāt šo grāmatu saviem pusaudžiem, lai viņi justos saprasti un mīlēti tieši tādi, kādi ir.

Ar savas grāmatas galveno varoni Kimu autore iepazīstina šādi.

“Kas es esmu?

Kima.

Esmu nolēmusi kaut ko mainīt savā dzīvē. Ar mani nemēdz atgadīties nekas pārlieku traģisks – neesmu televīzijā palikusi bez biksēm vai tamlīdzīgi, taču ikdienas sīkumi mani vajā uz katra soļa. Piemēram, es būšu tā, kurai, ejot iekšā koncertzālē, saļodzīsies kāja vai kleita iecirtīsies tualetes durvīs. Es būšu tā, kurai veikalā kāda sieviete nejauši trāpīs pa galvu ar dezodoranta korķīti, lai gan atrodos vairāku metru attālumā. Protams, nekā pārdabiska, bet tas tik un tā man piešķir identitāti un liek zemapziņā nosēsties domai, ka esmu neveikla, tāda esmu piedzimusi, un tas vairs nav labojams.”

Bet varbūt notiks brīnums un jaunajā skolā Kimai tomēr izdosies mainīt savu “identitāti”? Jo viņa, kā jau katra četrpadsmitgadīga meitene, vēlas tikai sadraudzēties ar klasesbiedriem, iegūt zēna uzmanību un izpelnīties skolotāju atzinību. Kima ļoti cenšas, bet… ak vai…

Kima – mana neveiklā dzīve
Kima – mana neveiklā dzīve Foto: publicitātes

Un vēl viens pārsteigums: ilustrācijas grāmatai zīmējusi pati autore. Jo kurš gan labāk par viņu spētu iejusties savu varoņu ādā, gan pasmejoties par tiem, gan jūtot līdzi?

Pieejama arī e-grāmata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu