Festivāls "Prozas lasījumi" norisināsies tiešsaistē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Prozas lasījumi"
"Prozas lasījumi" Foto: publicitātes

Ikgadējais literatūras festivāls "Prozas lasījumi" šogad norisināsies tiešsaistē no 2. decembra līdz 12. decembrim un pasākuma norisei varēs sekot līdzi mājaslapā "prozaslasijumi.lv" un "Prozas lasījumu" sociālā medija "Facebook" lapā.

Kā informē festivāla komandas pārstāve Kristiāna Šuksta, "Prozas lasījumu" šīgada tēma ir literatūras daudzbalsīgums jeb literatūras valodas. Kopumā gaidāmi vairāk nekā desmit dažādi tiešsaistes pasākumi, kuros piedalīsies ap 50 Latvijas un ārvalstu autori.

Festivālu atklās 2. decembrī plkst.19 ar Ilmāra Šlāpina eseju "Literatūras valodas". Ar savu jaunāko darbu lasījumiem piedalīsies Inga Ābele, Inese Zandere, Jānis Joņevs un Osvalds Zebris - rakstnieki, kuru literārie darbi ir pārauguši sava žanra robežas, kļūstot par pamatu filmas scenārijam, teātra iestudējumam, animācijas filmai vai dziesmai, tādējādi sākot dzīvot savu, no autora neatkarīgu, dzīvi, pauda Šuksta.

3. decembrī plkst.19 norisināsies Baltijas autoru un tulkotāju diskusija "Baltijas literatūra pasaulē: tulkošanas izaicinājumi un iespējas". Diskusijā Baltijas literatūras tulkojumu rezonansi ārvalstīs vērtēs Baltijas asamblejas balvu literatūrā ieguvušās rakstnieces - Lēlo Tungala no Igaunijas un Nora Ikstena, kā arī Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) priekšsēdētājs Arno Jundze, literārais aģents un tulkotājs Džeids Vils, tulkotāji Rims Užgiris un Adams Viktors Kullens. Diskusiju angļu valodā vadīs rakstnieks, tulkotājs un literārais aģents Vilis Kasims.

Jauno autoru semināru "Aicinājums" un "Literārā akadēmija" lasījumi notiks 4. decembrī plkst.17 un plkst.19. Savukārt 5. decembrī plkst.12 notiks tradicionālie svētdienas rīta lasījumi "Prozas brokastis", kuros piedalīsies Kristīne Želve, Silvija Brice, Laura Vinogradova un Māris Bērziņš - autori, kas literatūrā ienākuši no citiem mākslas žanriem vai pavisam ar mākslu nesaistītām jomām.

5. decembrī plkst.17.00 skanēs muzeju atmosfēras iedvesmota proza lasījumos "Muzejnieku stāsti", kuros piedalīsies autori, kas ikdienā strādā dažādos muzejos - Aivars Eipurs, Lolita Tomsone, Ilze Andresone, Mārtiņš Pommers. Savukārt no 6.decembra līdz 10. decembrim ik dienu plkst.11.05 interesenti varēs klausīties viena rakstnieka jaunākā darba lasījumu LR1 programmā "Kultūras Rondo", bet plkst.18 festivāla mājaslapā "prozaslasijumi.lv" un "Facebook" lapā būs atklātā stāstu konkursa "Pandēmijas laika stāsti" laureātu lasījumi.

11. decembrī plkst.18 Sestdienas stāstu vakarā uzstāsies Ilze Jansone, Guna Roze, Sergejs Moreino, Pēteris Pūrītis un Jānis Zelčāns. Festivāls noslēgsies ar "Prozas lasījumu" balvas pasniegšanu 12. decembrī plkst.18.

Festivāls "Prozas lasījumi" norisinās kopš 1995. gada un ir kļuvis par noturīgu un gaidītu pasākumu Latvijas literatūras ainavā, un tā laikā ir iespēja redzēt un dzirdēt jaunāko, aktuālāko, kas patlaban top un nesen ir tapis Latvijas literatūrā. Kopš 2016. gada festivālu rīko LRS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu