Tuvāko gadu laikā plāno celt Latvijas Universitātes Sporta māju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Universitātes Zinātņu māja
Latvijas Universitātes Zinātņu māja Foto: Publicitātes foto

Lai aktivizētu nodarbošanos ar fiziskām aktivitātēm un attīstītu duālās karjeras studijas studentu un darbinieku vidū, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra teritorijā tuvāko gadu laikā plānots celt Sporta māju, liecina informācija LU mājaslapā.

LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks norādīja, ka projekts nodrošinās augstskolas studentiem un darbiniekiem, kā arī Rīgas iedzīvotājiem aktīva dzīvesveida iespējas. Vienlaikus profesionālajām komandām un sportistiem tas dos fiziskajām aktivitātēm piemērotus apstākļus un attīstīs sporta zinātnes studiju programmas ar plašām rehabilitācijas un diagnosticēšanas iespējām iedzīvotājiem

Plānots, ka sporta kompleksā būs trīs sporta spēļu zāles, kuras būs iespējams piemērot arī citiem sporta veidiem. Viena no tām būs atbilstoša telpu futbolam laukuma izmēram. Tāpat sporta mājā iecerēts 50 metru lielais peldbaseins un divi peldētapmācības baseini, trenažieru zāle, aerobikas un deju zāle, sporta laboratorija, rehabilitācijas, masāžas un fizioterapijas telpas, kā arī 100 metru garš vieglatlētikas skrejceļš. Kopējā platība tiek aprēķināta uz 14 300 kvadrātmetriem, bet kopējais investīciju apmērs - ap 23 miljoniem eiro.

LU Akadēmiskais centrs atrodas Torņakalnā kopš 2015.gada, kad kā pirmo atklāja Dabas māju. 2019.gadā durvis vēra Zinātņu māja, savukārt 2023.gadā paredzēta Rakstu mājas atvēršana, kurā atradīsies Biznesa vadības un ekonomikas, Humanitāro zinātņu, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas, Sociālo zinātņu, Teoloģijas, kā arī Vēstures un filozofijas fakultāte.

Sporta mājas realizācijas uzsākšana plānota 2022.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu