Imigrācija no pagātnes - ko iesākt ar laikabēgļiem?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Laikabēgļi" ("Beforeigners")
"Laikabēgļi" ("Beforeigners") Foto: HBO

Mūsdienas, Oslo. No ūdens pēkšņi iznirst cilvēki no pagātnes - laikabēgļi. Norvēģijas sabiedrība sašūpojas un spiesta samierināties. Nelegāla imigrācija, turklāt no pagātnes, no tuvākas un tālākas - jaunajā ASV izklaides milža HBO seriālā "Laikabēgļi" ("Beforeigners").

"Laikabēgļi" ir pirmais HBO veidotais oriģinālsaturs Norvēģijā, un seriāla otrā sezona jau skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā".

Seriāls atsedz mūsdienu imigrācijas problēmu caur netradicionālu sižetu; Oslo no dažādiem laikiem, arī no vikingu laikmeta, ierodas neskaitāmi cilvēki, kuri sarunājas senskandināvu valodā un nelabprāt pielāgojas mūsdienu dzīves modelim. Piemēram, sievietes pakešu vietā turpina izmantot sūnas, kas aug uz klintīm turpat Oslo parkos. Arī 21. gadsimta pārtikušajai norvēģu sabiedrībai laikabēgļu ienākšana ir liels pārbaudījums.

"Laikabēgļi" ("Beforeigners")
"Laikabēgļi" ("Beforeigners") Foto: HBO

Drīz kāda brutāla slepkavība Norvēģijas galvaspilsētā liek domāt, ka tā saistāma tieši ar pagātnes notikumiem – tiek lēsts, ka padarītais noziegums ir Džeka Uzšķērdēja roku darbs. Izmeklēšanas laikā rodas jautājums: vai tiešām 19. gadsimta leģendārais slepkava ir ceļojis laikā un nonācis mūsdienu Oslo, kurā turpina veikt nežēlīgas slepkavības?

Seriāla galvenie varoņi Larss, ko atveido norvēģu aktieris Nikolajs Klīvs Brošs (Nicolai Cleve Broch) un izbijusi vikingu kaujiniece Alfhildra, kuras lomā iejutusies somu aktrise Krista Kosonena (Krista Kosonen), strādājot policijas iecirknī kā pārinieki, saprot - ja ir vēlme atklāt šo noziegumu, tad vienīgie, kam viņi var uzticēties, ir tikai paši.

Larss un Alfhildra
Larss un Alfhildra Foto: HBO

Seriāla veidotāji Anne Bjornstada un Eilifs Skodvins, kas pirms desmit gadiem veidoja seriālu "Lillyhammer" (Lilīhammera), otrajā "Laikabēgļu" sezonā pieaicinājuši vairākus jaunus aktierus, to skaitā "Troņu spēles" zvaigzni - britu aktieri Polu Keiju (Paul Kaye), "Černobiļas" aktieri Biliju Postlvaitu (Billy Postlethwaite) u.c.

Seriāla 2. sezonas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu