Jana Duļevska: Šī brīža feministu kustība ir daudz par skaļu (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Arvien vairāk daiļā dzimuma pārstāves visā pasaulē iestājas par sieviešu tiesībām un vienlīdzību, taču aktrises un TV šovu vadītāja Jana Duļevska uzskata, ka šī kustība ir daudz par skaļu. “Man ir savi uzskati, ar kuriem es nevienam neuzbāžos. Nevienu negribu mācīt dzīvot, un negribu, lai kāds to māca man,” skaidro Duļevska.

TV personība pati sevi sauc par pašpuiku, taču, neskatoties uz to, viņai ļoti patīk būt sievišķīgai. “Man ļoti patīk būt sievišķīgai sievietei, man patīk, ka vīrietis rūpējas par sievieti un viņu apčubina,” šovā “Manas dzīves superHits” atzīst Duļevska. Aktrise ir pārliecināta, ka mūsdienu feministu kustība ir pārāk skaļa: “Es negribu līdzināties vīrietim un uzņemties tik daudz atbildības kā viņi.”

Sievietēm paģērētā loma liek Duļevskai uzņemties par daudz

Duļevska norāda, ka mūsdienās sievietes loma sabiedrībā ir mainījusies un pienākumu loks ir paplašinājies. Mūsdienās no daiļā dzimuma tiek prasīts ir ne vien parūpēties par ģimenes labklājību un saimniecību, bet arī pelnīt iztiku, izglītoties un veidot karjeru, kas iepriekš tika uzticēts vīriešiem. Tā rezultātā sievietes bieži vien uzņemas pārāk daudz, neapzināti demonstrējot, ka visu spēj paveikt pašas un vīriešiem viņas dzīvē nav vietas. Arī Duļevska atzīst, ka sava rakstura dēļ nereti uzņemas vairāk, nekā spēj panest.

“Citreiz man sanāk neapdomīgi, ar pilnu jaudu doties uz priekšu. Šādos gadījumos es gribu pati papliķēt sev par vaigiem un atgādināt, ka ir jādzīvo mierīgāk, jo tu taču esi sieviete,” viņa atklāj.

Sievišķību trenē televīzijā

Duļevska atzīst, ka bērnībā bijusi pašpuika un ne reizi vien, neapdomīgi ar draugiem rāpjoties pāri žogam, saplēsusi bikses. Arī šobrīd viņa priekšroku dod sportiskajam stilam, taču aizvien vairāk ikdienā cenšas attīstīt savu sievišķīgo pusi.

“Ne vienmēr esmu ārkārtīgi sievišķīga. Es tomēr esmu sportiskais tips, ko var pateikt arī pēc mana ikdienas apģērba, tāpēc cenšos sievišķību trenēt – uzkrāsoju lūpas un ieveidoju matus,” skaidro viņa.

Vislabāk Duļevska vingrinoties TV kameru priekšā: “Televīzijā, filmējot raidījumus, man patīk būt sievišķīgai, un tas man palīdz trenēt manu sievišķo pusi.”

Sarunu šova “Manas dzīves superhits” jaunās sērijas skatāmas katru ceturtdienu EHR mājas lapā, YouTube kanālā un EHR mobilajā aplikācijā. Tās ir atklātas un izklaidējošas sarunas par mūziku, dzīvi un likteņa pavērsieniem ar Latvijā ievērojamām personībām, ko pavadīs superhiti, kas bijuši līdzās viņu dzīves nozīmīgākajos brīžos. Kādi bija šie brīži un kā tie ietekmēja viesu dzīves, un ko no tiem varam mācīties mēs, to ik nedēļu noskaidro šova vadītājs Valdis Čirksts.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu