TVNET gada albums. 10. Citi zēni

Jānis Žilde
, Kritiķis, galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
"Citi zēni"
"Citi zēni" Foto: publicitātes

Lai arī koncertdzīve uz īsu brīdi atdzīvojās tikai vasarā, tāpat saskaroties ar dažādiem ierobežojumiem, arī šis gads Latvijā pagāja Covid-19 pandēmijas zīmē, kurā viens izbīļa vilnis nomainīja citu. Šādos neierastos apstākļos mūziķiem daudz vairāk laika atkal atlika jaunu vai atliktu ideju realizēšanai, dziesmu sacerēšanai, darbam skaņu ierakstu studijā. Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. 10. vieta - "Citi zēni" ieraksts "Suņi iziet ielās". Rītdien - 9. vieta.

Pašmāju popmūzikā pārliecinoši šogad sevi pieteikusi apvienība "Citi zēni", kas savā mūzikā sakausē fanka un R&B elementus. "Latviešu atbilde Bruno Marsam," tā varētu raksturot šo atraktīvo kolektīvu, kas daudziem jau labi zināms no dažādām saviesīgām privātām ballītēm un korporatīvajiem pasākumiem. Neskatoties uz pandēmijas vasaru, apvienība pamanījusies sniegt vairāk nekā trīsdesmit koncertus. Grupa Latvijā turpina Jāņa Stībeļa sākto kursu, piemetot savai mūzikai palielu humora un ironijas devu.

Jā, varbūt šis "ballīšu grupas" statuss vēl traucē "Citus zēnus"  uztvert nopietni,

taču nevar noliegt, ka puišu debijas platē atrodamas jau par mūsdienu popmūzikas klasiku kļuvušas dziesmas "Vienmēr kavēju", "Parādi, kas tas ir" un "Skaistās kājas".

Noklausies albumu!

Albumu producējis Roberts Memmēns, miksējis – Pauls Dāvis Megi, un māsteringa process ir veikts Chartmakers studijā Somijā, kur to apstrādājis skaņu inženieris Svante Forsback, kurš līdz šim ir strādājis ar tādām grupām kā Rammstein un Apocalyptica.

TVNET: Intervija ar albuma producentu Robertu Memmēnu.

Video: Citi zēni "Skaistās kājas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu