Jauns vārds džezā: Ģitārists un komponists Dāvids Bejers

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Davids Bejers
Davids Bejers Foto: publicitātes

1. decembrī klajā nācis jaunā džeza ģitārista un komponista Dāvida Bejera debijas albums "Home". Bejers ir specializējies dažāda veida mūzikā, skanējumā var saklausīt džeza, akadēmiskās mūzikas, jazz-fusion un postroka ietekmi. Šī albuma izveidei bija nepieciešami deviņi gadi.

Dāvida Bejera kompozīcijās saplūst kopā dažādi žanri un īpaša atmosfēra. Albumā var dzirdēt kompozīcijas gan no postroka un ambient ietekmes, gan arī no akadēmiskas, laikmetīga džeza ietekmes un folka.

Bejers studējis kompozīciju pie Andra Dzeniša, Ērika Ešenvalda un Tuomo Uusitalo. Ģitārspēli pie Kaspara Vizuļa Ventspils Mūzikas vidusskolā un Andreja Jevsjukova un Neff Irizarry Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Video: Ieskats albuma tapšanā.

Kopš 2018. gada studē Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza ģitāras bakalaura programmā.

"Mūzika vienmēr ir par pagātni. 2013. gadā es sapratu, ka ir pienācis laiks ierakstīt albumu. Redzēju, kā paskrien garām mana dzīve, un vairs nespēju atcerēties, kāds cilvēks es biju dienu iepriekš. Tāpēc es apņēmos uzrakstīt vienu skaņdarbu gadā. Un tā katru gadu. Šo deviņu kompozīciju izveidei man bija nepieciešami deviņi gadi. Katra no tām stāsta par manām tā brīža izjūtām un kalpo kā tilts uz pagātni. Nekas vairāk. Nekas cits," tā Dāvids Bejers.

Davids Bejers "Home"
Davids Bejers "Home" Foto: publicitātes

Albums ierakstīts 2021 gadā, vasarā, Rīgā "Kultūrtelpa - auss.studio".

Albums pieejams ar limitētā CD tirāžā.

Noklausies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu