"Man riebjas feministes." Baiba Sipeniece-Gavare pauž skarbu viedokli (27)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Zane Bitere/LETA

Baiba Sipeniece-Gavare kopā ar meitām Grietu un Hermīni izveidojusi sarunu raidījumu "Sviests manā galvā", kura pirmajā epizodē viesojās modele Māra Sleja. 

Jaunā raidījuma noslēgumā Baiba Sipeniece-Gavare ar meitu Grietu atminējās neseno braucienu uz Berlīni, kurā abas vairākkārt pamatīgi sakašķējušās. Viens no strīdiem bijis par feminismu - par šo tematu Baibai bijusi stingra nostāja. 

"Es ciest nevaru feministes. Es uzreiz pasaku. Man riebjas feministes. Pagaidām vienīgais, ko es esmu redzējusi no viņām, ir tas, ka viņas ir agresīvas. Par feministēm mēs droši vien izrunāsim kādreiz, bet pagaidām es neesmu redzējusi nevienu jēdzīgu feministi, tāpēc, ka visas ir agresīvas. Mēs strīdamies, jo viņa [Grieta] ir par feminismu. Bet mēs nekad neesam sastrīdējušās tā, lai nerunātu mēnešiem," sacīja Baiba Sipeniece-Gavare.

"Es uzskatu sevi par feministi, bet es neesmu feministe, kurai riebjas vīrieši. Es mīlu vīriešus. Man ir vajadzīgi vīrieši. Es esmu feministe, kura ciena savas tiesības un zina, kādas ir manas tiesības, kādām tām ir jābūt. Es zinu, kā es izskatos un ko es esmu pelnījusi," atspēkoja Baibas meita Grieta. 

"Savukārt es saku: "Skaties uz mani!" Es esmu visu dzīvē sasniegusi bez īpašas karošanas, es neesmu feministe, bet man neviens nekad nav licis šķēršļus," piebilda Baiba.

Raidījuma viešņa Māra Sleja atzina, ka ir "pa vidu" starp feminisma noliedzējiem un piekritējiem. 

Par raidījuma tapšanu Baiba Sipeniece-Gavare saka, ka apsolījusi sev, ka viņai reiz būs pašai savs sarunu raidījums: ""Sviests manā galvā" tā tas arī sauksies. Nosaukums radās kādā ļoti konkrētā situācijā, kad mana jaunākā meita Hermīne bija pikta uz mani. Raidījums tapa kopā ar meitām Grietu un Hermīni, jo kad viņas auga, es mājās biju pamaz, tagad gribu atdot parādu. Tā būs mūsu saruna par nopietnām un svarīgām lietām caur raidījuma viesi, kas man liks paskatīties uz mūsu attiecībām no cita leņķa."

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu