Ziemassvētku noskaņās tapusi jauna Mārtiņa Brauna dziesmas versija (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Ziemassvētku noskaņās tapusi jauna versija komponista Mārtiņa Brauna un dzejnieces Māras Zālītes skaņdarbam "Mēness šūpuļdziesma zemei".

Dziesma savulaik radīta Raiņa lugas "Suns un kaķe" 1984. gada iestudējumam Jaunatnes teātrī, kuru veidojis režisors Uģis Brikmanis. Savu aktualitāti dziesmas mūzika un teksts ne uz brīdi nav zaudējuši arī šodien, aicinot aizdomāties par būtiskākajām dzīves vērtībām.

Skaņdarba jaunāko versiju veidojuši dziedātājs un aranžētajs Roberts Memmēns un komponists Jānis Ķirsis.

Roberts Memmēns atzīst: "Satikšanās uz skatuves ar Mārtiņu Braunu Ziemassvētku koncertprogrammā "Veltījums" pirms diviem gadiem bija liels pagodinājums gan man, gan manis vadītajai vokālai grupai "Insomnia", īpaši izpildot šo dziesmu kopā, kas, manuprāt, ir viens no komponista skaistākajiem skaņdarbiem. Jāsaka arī liels paldies komponistam Jānim Ķirsim, kurš aicināja ieskaņot šo skaņdarbu studijas versijā."

Ieraksts tapis kultūrtelpā "Auss".

Izpildījums: Jānis Ķirsis (klavieres), Jānis Rubiks (kontrabass), Krišjānis Bremšs (bungas), Jānis Griķis (ģitāra), dziedātāji no grupas “Insomnia”, stīgu kvartets - Kristiāna Krūskopa, Agnese Kanniņa, Silvija Krauze un Jānis Pauls, skaņa - Mārtiņš Porters un Ivars Ozols.

Dziesmas video versiju veidojis Valdis Krūmiņš.

Noklausies!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu