Puantes, noberztie pirkstu gali un konkurence - šīs ir tikai dažas lietas, par kurām iedomājamies, kad runājam par baletu, taču šoreiz ne par to. Šis ir stāsts par mērķtiecību, attīstību un panākumiem, kas palīdz atrast vietu savā sapņu profesijā un nonākt uz lielās skatuves. Baleta soliste Alise Prudāne ir lielisks piemērs tam, ka ar mērķtiecību un gribasspēku ir iespējams piepildīt lielus sapņus.

"Balets ir mākslas veids, kurā mēs runājam ar kustību, ar ķermeni, un tas, manuprāt, ir arī balanss starp kontroli, tādu paškontroli un arī brīvību," saka Alise. Lai kļūtu par profesionālu baletdejotāju, ikdienā ir jāsaskaras gan ar fiziski, gan ar emocionāli grūtiem izaicinājumiem. Dejotājam ir ne tikai jāstrādā fiziski, bet arī jāspēj iejusties lomās, kas bieži vien ir sarežģītas. Alise Prudāne uzskata, ka, ja baletdejotājam liekas, ka viss ir kārtībā, tad ir jāiet prom, jo šajā profesijā nedrīkst ieņemt pašapmierinājuma stāvokli. Ir nepārtraukti jāstājas pretī jauniem izaicinājumiem un jānostāda jauni mērķi.

Alise jau no agras bērnības apzinājās, ka vēlas kļūt par balerīnu. Viņa pārvarēja šķēršļus un centās piepildīt savu mērķi. Šogad aizrit jau divpadsmitā sezona, kopš Alise Prudāne ir baleta soliste Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

''Ārpus rāmjiem!'' ir TVNET veidots dokumentālo īsfilmu cikls, kurā tiek atspoguļoti dažādu cilvēku neparasti hobiji un aizraušanās.

Dokumentālo īsfilmu iespējams noskatīties arī Youtube platformā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp