Foto ⟩ Radi un talanta cienītāji ierodas atvadīties no "Opus pro" dziedātāja Alex

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Radi un talanta cienītāji ierodas atvadīties no “Opus pro” dziedātāja Alex
Radi un talanta cienītāji ierodas atvadīties no “Opus pro” dziedātāja Alex Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas krematorijā 30. decembrī notikusi atvadīšanās no populārās hārdroka grupas "Opus pro" dziedātāja Alex (Oļega) Andrejeva. 

Jau vēstīts, ka grupas "Opus pro" dziedātājs Alex (Oļegs) Andrejevs mira 27. decembrī 59 gadu vecumā.

Foto: Radi un talanta cienītāji ierodas atvadīties no “Opus pro” dziedātāja Alex.

Alex bija latviešu smagā roka grupas "Opus pro" solists, tādu dziesmu kā "Tu un es", "Rozā lietus", "Dzimene", "Pēdējā pietura", "Čempions" līdzautors, meitu Aijas un Lauras tēvs.

Mūziķis dzimis 1962. gada 10. oktobrī, Daugavpilī. Alex no 1986. gada bijis "Opus pro" grupas kodolā kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu. Grupa izveidota 1986. gadā. "Opus pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām 20. gadsimta 80. un 90. gados. Deviņdesmito gadu sākumā darbojies arī ASV, latviešu grupas "Riga” sastāvā. 2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezies uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojies ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, savu meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertējis "Opus pro" sastāvā. Piedalījies albumu "Dzimene", "Es eju tevi zagt", "Tu un es" (kopā ar Aiju Andrejevu), "Stāsts Nr.13" ierakstos. 2015. gadā dažas Alex dziesmas oriģinālizpildījumā tika iekļautas Harija Zariņa albumā "Mīlas rokbalādes".

Pēc 25 gadiem, 2015. gadā, tika izdots grupas "Riga" 1990. gadā ASV ierakstītais albums "Riga in America", kura tapšanā Alex piedalījās kopā ar Ainaru Virgu, Uldi Marhilēviču, Igo un Gunti Vecgaili.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu