Dailes teātra skvēra labiekārtošanu par 2,26 miljoniem eiro veiks "Kvinta BCL" (3)

Papildināts ar VNĪ komentāru
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dailes teātris
Dailes teātris Foto: Zane Bitere/LETA

Dailes teātra priekšlaukuma jeb skvēra labiekārtošanu par 2,26 miljoniem eiro veiks SIA "Kvinta BCL", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Līgums starp VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) un "Kvinta BCL" paredz, ka atbilstoši uzņēmēja iesniegtajam finanšu piedāvājumam līguma cena par vispārīgiem darbiem ir 1,4 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet par atsevišķiem darbiem - 770 902 eiro bez PVN.

Konkursa nolikumā norādīts, ka būvdarbu izpildes termiņš ir astoņi mēneši no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas.

Piedāvājuma vērtēšanā komisija par uzvarētāju atzina to, kurš atbilda visām prasībām un iesniedza saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu ar zemāko cenu. Bez "Kvinta BCL", kuras piedāvājums bija 2,26 miljoni eiro, savus piedāvājumus bija iesniedzis arī uzņēmums "PS BI_Zeng" par 2,28 miljoniem eiro un SIA "Tilts" par 2,77 miljoniem eiro.

Jau vēstīts, oktobrī noslēgts līgumu ar "Kvinta BCL", tomēr būvnieks nav iesniedzis prasītās apdrošināšanas polises, tādēļ Dailes teātra skvēra atjaunošanu sāks pavasarī, pēc tehnoloģiskā pārtraukuma.

Vienlaikus VNĪ norādīja, ka projekta īstenošanas termiņš netiks pagarināts, jo pašlaik ir tehnoloģiskais pārtraukums sakarā ar ziemas sezonu un aktīvi būvdarbi šajā laikā notikt nevar. Skvēra labiekārtošanu plānots pabeigt 2022.gada rudenī.

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” komentārs

“Dailes teātra priekšlaukuma attīstības iepirkuma uzvarētājs, SIA “Kvinta BCL”, līdz šim nav VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) iesniedzis apdrošināšanas polises. Kapitālsabiedrība ir devusi termiņa pagarinājumu līdz janvāra beigām, lai pavasarī varētu uzsākt praktiskos teritorijas atjaunošanas darbus,” norāda VNĪ nī pārvaldes direktors Jānis Ivanovskis – Pigits.

2021. gada oktobrī VNĪ noslēgusi līgumu ar SIA “Kvinta BCL” par Dailes teātra skvēra atjaunošanas darbu veikšanu, tomēr būvnieks SIA “Kvinta BCL” nav iesniedzis prasītās apdrošināšanas polises, tādēļ Dailes teātra skvēra atjaunošanas darbus uzsāks pavasarī, pēc tehnoloģiskā pārtraukuma. Projekta īstenošanas termiņš netiks pagarināts, jo šobrīd ir tehnoloģiskais pārtraukums sakarā ar ziemas sezonu un aktīvi būvdarbi šajā laikā notikt nevar. Skvēra labiekārtošanas darbus pabeigs 2022.gada rudenī.

Kopš 2021.gada sākuma kapitālsabiedrība būvuzņēmējiem izvirzījusi stingrākas prasības apdrošināšanas polisēm – tām jābūt ar lielāku segumu, kas pasūtītāju pasargā no potenciālajiem zaudējumiem un mazina risku valstij termiņu neievērošanas vai līguma nosacījumu neievērošanas gadījumos. Ja būvuzņēmējs neiesniegs polises plānotajā termiņā, VNĪ izsludinās jaunu iepirkumu teritorijas atjaunošanas darbu veikšanai, lai būvdarbi sāktos iespējami ātri.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu