Klajā nāk Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda džeza skaņu plate

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Pauls
Raimonds Pauls Foto: publicitātes

Džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē izdota Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda skaņu plate "Jazz suites: Reimagined!" jeb "Džeza cikli" – no jauna ieskaņotās Maestro džeza svītas.

Skaņu platē iekļautas pianista un komponista Raimonda Paula pagājušā gadsimta 60. gados komponētās džeza svītas, kas no jauna ieskaņotas Latvijas Radio studijā, Maestro muzicējot kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

Ierakstā dzirdama instrumentālā džeza svīta "Dienvidu akvareļi", kā arī fragmenti no svītām "Melnās krāsas", "Kalnu skices" un "Iespaidi", bet skaņu plati atklāj skaņdarbs "Instrumentu parāde (Orķestranti)", kas kā pirmais atskaņots neskaitāmos bigbenda koncertos. Aranžijas bigbendam veidojis Latvijas Radio bigbenda vadītājs un diriģents, saksofonists Kārlis Vanags, bet kā viesis ierakstā piedalās vibrofonists Miķelis Dzenuška.

"Jazz suites: Reimagined!"
"Jazz suites: Reimagined!" Foto: publicitātes

"Man ir prieks par Latvijas Radio bigbenda ierakstu, kas tiks izdots skaņu platē. Aranžētājs Kārlis Vanags lieliski apstrādājis manas 60. gadu džeza tēmas. Paldies visiem, kas strādāja pie šī ieraksta. Latvijā atkal atgriežas džezs," skaņu plates ievadvārdos raksta Raimonds Pauls.

"Šis projekts ļāva man paceļot laikā un iepazīt gan Maestro Raimonda Paula jaunības dienu muzikālās aktualitātes, gan sajust tās vērtības un ietekmes, kas caurstrāvoja džeza mūziku pirms vairākiem gadu desmitiem. Veidojot aranžijas bigbendam, centos pietuvināt savu rakstības stilu 60to gadu aktuālajam skanējumam, kas man bija ļoti interesants un aizraujošs process," stāsta Kārlis Vanags.

Kā īpašu var atzīmēt arī faktu, ka šis ieraksts ir veikts autentiskā 1960. gados ražotā profesionālā studijas lampu lenšu magnetofonā Studer C37, kas atradies leģendārajā Rīgas Ierakstu studijā Reformātu baznīcā, kur savus ierakstus veica mūzikas izdevniecība “Melodija”. Šajā magnetofonā visticamāk ir veikti arī Maestro 60. un 70. gadu ieraksti, un šādos lenšu magnetofonos savus ierakstus veica arī pasaulslavenā grupa "The Beatles".

Skaņu plate “Jazz suites: Reimagined!” ir kā turpinājums pagājušā gada pavasarī izdotajai platei “The Lost Latvian Radio studio sessions 1965 / 1966”, jeb “Neizdotie Latvijas Radio studijas ieraksti 1965 / 1966”, kurā apkopotas Raimonda Paula Trio 1960. gados ieskaņotās džeza svītas “Dienvidu akvareļi”, “Iespaidi” un “Kalnu skices”.

Albuma ieraksts veikts 2021. gada janvārī, pilnīgi analogi, uz lentes, skaņu režisora Gustava Ērenpreisa vadībā, asistējot Augustīnam Dellem un Mārtiņam Krastiņam. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas Oskara Upenieka fotogrāfijas, bet dizainu veidojis Edgars Ameriks.

Jauno skaņu plati var iegādāties visos mūzikas veikalos kā arī izdevniecības "Jersika Records" mājas lapā vai Bandcamp platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu