Unikāla "aukstā" arhitektūra - ledus gabaliņu kalns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ArchDaily

Sjiņsjangas kultūras tūrisma centrs ir jaunā tūrisma rajona arhitektūras ikona, kas veltīta ziemas sporta veidiem. Projekta ambīcija ir izveidot spēcīgu pilsētvides orientieri, kas vieno visu rajonu. Projekts neizskatās pēc klasiskas ēkas - tas atgādina trauslu ledus pili.

Ēkas struktūru veido deviņi "ledus" kubi. Šis šķietami vienkāršais dizains ir ļoti smalks un sarežģīts. Stikla fasāžu faktūru veido daudzi savijušies caurspīdīgi ledus kristāli, kas filtrē gaismu un skatu no interjera. Unikālais dizains izraisa noslēpumainību un vēlmi tam tuvoties, norāda dizaina autori "Zone of Utopia" un "Mathieu Forest Architecte".

Pēc izskata masīvais dizains ir izgatavots tikai no apdrukāta stikla un tērauda. Nav redzama atbalsta konstrukcija. Fasāžu stikla paneļi ir piekārti ar nerūsējošā tērauda kabeļiem un minimāliem tērauda savienojumiem.

Fasādes uztver gaismu, kas mainās atkarībā no diennakts laika, gadalaika un laikapstākļiem. Dažreiz spilgti balta saulainā laikā, citreiz mākoņainā laikā ēka kļūst dūmakaina, apsarmojusi un pie noteikta apgaismojuma, tā pat atstaro sauli un mākoņus, kas kļūst redzami uz stikla fasādes. Ēka laika gaitā nemitīgi maina savu izskatu.

Tāpat lonstrukcija ir pārdomāta arī no visiem skatījuma leņķiem - katrs ēku uztvers citādāk atkarībā no tā, kur atrodas apmeklētājs.

Naktī ēka ir kā bāka, kas izceļas starp apkārtējām ēkām. Tās gaisma piesaista apmeklētājus un rada orientieri visai apkārtnei. Naktīs fasādes ir pilnībā izgaismotas un tās izgaismo apkārtni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu