Jauns vārds hiphopā: Wiesulis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Wiesulis
Wiesulis Foto: publicitātes

Viesulis pēdējās dienās plosās ne tikai aiz loga, bet, kā izrādās, arī pašmāju hiphopa mūzikā. Ar spilgtu debijas ierakstu pašmāju urbānajā mūzikā sevi pieteicis reperis Wiesulis, īstajā vārdā Bruno Jānis Skrastiņš.

14. janvārī klajā laists ieraksts ar desmit kompozīcijām "Fianchetto" - tā autori ir reperis Wiesulis un bītmeikers sangvn (Jurģis Gundars). Ieraksts tapis sangvn mājas studijā.

"Mums nav tas labākais ekipējums, aparatūra un telpas, taču centāmies radīt pēc iespējas kvalitatīvāku materiālu, atbilstoši savām iespējām. No šā albuma noteikti varam daudz mācīties, lai nākamajos projektos īstenotu visu potenciālu," ieraksta tapšanu TVNET komentē Wiesulis. 

Producentam Sangvn šis nav pirmais izdotais ieraksts, 2020. gadā viņš izlaida instrumentālu albumu ar nosaukumu "Delusional".

Darbu ar albumu "Fianchetto" abi mākslinieki sāka jau 2019. gadā, un pirmā no albumā dzirdamajām dziesmām, kas tika ierakstīta, bija "Fianchetto2019", kas ir albuma desmitais, pēdējais skaņdarbs.

"Šis projekts nav izteikti konceptuāls, proti, saturiski nav nekādas īpašas gudrības, stāsta vai vēstījuma. Šis projekts ir kā pieteikums, kā CV, kā pirmais gājiens. Par to arī liecina albuma nosaukums "Fianchetto", kas ir plaši pazīstama šaha atklātne," komentē Wiesulis.

Albumā piedalās tādi viesmākslinieki, kā producents Aureum Chaos (dziesmā "Hārvijs Dents"), un PMxS (dziesmas "Vēl vienu" beigu daļā).

Albuma vāku darinājis Reinis Lozds.

Noklausies albumu!

Wiesulis atzīst, ka liels nopelns albuma dramaturģijas izstrādē ir tieši producentam Jurģim Gundaram. 

"Viņš man ļoti daudz palīdzēja ar tekstu strukturēšanu. Viņš, kā producents, dzird kopējo skanējumu mazliet savādāk, kā arī viņam, radot instrumentālos pavadījumus, bija radušās idejas un ieceres attiecībā uz to, kā manam tekstam vajadzētu skanēt un kāda plūsma (flows) piestāvētu konkrētām daļām dziesmās. Saturs palika manā ziņā, kā arī flovu izveide, vienkārši sangvn ieteica, kur piebremzēt, kur skaitīt mazliet ātrāk, kur ieturēt kādu pauzi," par sadarbību ar producentu stāsta reperis. "Sastrādāties ar sangvn bija ļoti patīkami. Mēs mūziku radām sava prieka pēc, labi pavadot laiku, un lieki neiespringstot par to, kā mūsu māksla tiks uztverta, cik lielu vai kādu sabiedrības daļu tā sasniegs."

Wiesulis
Wiesulis Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu