Ar ko pārsteigs "Supernova"? Intervija ar šova vadītāju Ketiju Šēnbergu

Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks Foto: LTV/ Ģirts Raģelis
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kopš 2015. gada Latvijas pārstāvis Eirovīzijā tiek izvēlēts nacionālajā atlasē, konkursā “Supernova”. Tas nav iedomājams bez šova vadītājas Ketijas Šēnbergas, kura šogad pirmo reizi to vadīs kopā ar mūziķi Lauri Reiniku. Pirms konkursa pusfināla, kas notiks 5. februārī, piedāvājam ekskluzīvu interviju ar Ketiju.

“Man ļoti patīk vadīt tiešraides, jau kopš es vispār atceros sevi televīzijā, vadot jauniešu raidījumu “SeMS”. Patīk adrenalīna deva brīdī, kad tūlīt, tūlīt sāksies tiešraide un viss notiks. Un arī man tad ir tikai šī viena iespēja! Kad šovs sākas, tad jau vairs neko nevari īsti mainīt," par iespēju vadīt "Supernovas" tiešraides izsakās Ketija. Šogad viņa to darīs kopā ar mūziķi un Eirovīzijas veterānu Lauri Reiniku. “Esmu sajūsmā par iespēju vadīt šovu kopā ar Lauri! Pazīstu viņu jau ļoti sen, bet līdz šim nav sanācis kopā neko vadīt. Ļoti interesanta satikšanās! Laurim ir liela šovu vadīšanas pieredze, tādēļ ceru, ka viņš man arī iemācīs kādus jaunus trikus.”

Šis būs jau septītais "Supernovas" konkurss, un Ketija to vadīs sesto reizi. Vaicāta, kādu lomu viņas dzīvē un karjerā ieņem "Supernova", viņa atbild: ““Supernovā” daudz kas ir piedzīvots, bijuši gan pozitīvi brīži, gan aizķeršanās, tomēr prieks, ka gadu no gada varu būt uz šīs skatuves. Iepriekšējās sezonās janvāris, februāris, arī decembris bijuši aizņemtākie mēneši manā dzīvē. Šogad ir sajūta, ka pati esmu tāda mierīgāka, pārliecinātāka par sevi. Konkurss noteikti man ir pavēris savādāku, plašāku skatu uz Latvijas mūzikas pasauli.

Varu būt viena no pirmajiem, kas ierauga jaunos māksliniekus uz skatuves – šeit, televīzijā, dažreiz ir viņu pirmā lielā uzstāšanās. Pēc “Supernovas” viņus jau dzirdēsim arī citur.”

Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks
Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks Foto: LTV/ Ģirts Raģelis

Šo gadu laikā Ketija ir līdzpārdzīvojusi “Supernovas” dalībniekiem, bijusi klāt ļoti emocionālos viņu karjeras brīžos. Uz jautājumu, kā 17 grupām un solistiem jānoskaņojas pusfinālam 5. februārī, viņa atbild: “Manuprāt, šis konkurss pirmkārt ir par dalībniekiem – kā viņi izlauzuši savu ceļu līdz “Supernovas” skatuvei, kā uzstājas un sevi pasniedz. Vienmēr esmu centusies atbalstīt, būt klāt šajos maģiskajos brīžos, kad viņi kāpj uz skatuves. Pa šiem “Supernovas” gadiem esmu sapratusi, ka mūziķiem ir ļoti, ļoti svarīgi sagatavoties.

Viņiem jāizpilda savus mājasdarbus – jācenšas, jāpiestrādā gan pie tērpa, gan vizuālā koptēla, jāsagatavo priekšnesums. Arī laicīgi jāliek par sevi manīt sociālajos tīklos. Lai nav tā, ka "ai, es te tagad atnācu, uzkāpu uz skatuves, man ir dziesma, lūdzu, saņemiet mani"... Tā man šķiet tāda augstprātība.

Noteikti atmaksāsies, ja būsi sagatavojies. Iespēja sevi parādīt pusfināla vakarā būs tikai viena! Tikai tie, kuri tiks tālāk, varēs pieslīpēt priekšnesumu lielajam finālam.”

Tāpat svarīgs ir veiksmes faktors: "5. februāra vakars būs īpašs, dalībniekiem noteikti vajadzēs veiksmi. Redzēsim, kā zvaigznes sastāsies. Svarīgi, kā jutīsies skatītāji pie TV ekrāniem – vai viņiem būs noskaņojums uz kādu lēno, romantisko dziesmu, kuru šogad ir daudz, vai arī viņi gribēs ko pozitīvu, enerģisku un dejojamu. Veiksme noteiks, kurš tieši pacels laimīgo kārti pusfinālā un pēc tam arī lielajā finālā.”

Vaicāta, vai viņai ir kāds favorīts, Ketija atbild izvairīgi: "Šis pavisam noteikti būs interesants gads, gaidāma liela un spraiga sacensība. Būs tiešām sīva cīņa! Neizteikšu savas prognozes, jo vadītājiem jāpaliek neitrāliem, īpaši nevajadzētu izrādīt simpātijas.

Savā prātā gan esmu salikusi TOP3, kas, manuprāt, varētu būt labākie.

Būs interesanti, jo gaidāms gan žūrijas, gan skatītāju balsojums. Redzēsim, vai uzvarēs dziesma, izpildītājs vai tomēr kādam par labu nostrādās lielāka atpazīstamība. Skatītājiem līdz šim vairāk paticis atbalstīt jau zināmos mūziķus, bet es turēšu īkšķus arī par jaunajiem māksliniekiem."

Ketija Šēnberga
Ketija Šēnberga Foto: LTV/ Ģirts Raģelis

Savukārt skatītājiem Ketija novēl būt atvērtiem. “Aicinu skatītājus būt atvērtiem, kā arī apdomāt – ko tad īsti gribam redzēt uz lielās Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves Itālijā? Kādu izpildītāju un dziesmu? Skatītāju balsojumam būs liela loma, tāpēc vajadzētu attiekties diezgan nopietni, bet saglabājot prieku un varbūt arī nedaudz ironiju pašiem par sevi un visu notiekošo. Un noteikti sagatavojieties rakstīt savus komentārus "Twitter"! Bez tiem “Supernova” nav iespējama."

Un kā pati Ketija gatavosies lielajam notikumam? "Pirms pusfināla noteikti veikšu runas vingrinājumus, iepriekšējā vakarā noskatīšos kādu filmu, pasākuma dienā klausīšos labu mūziku. Noskaņošos, lai būtu emocionāli pozitīvi uzlādēta un pēc tam varētu arī citiem sniegt šīs pozitīvās emocijas. Es īstenībā nevaru sagaidīt, pusfināls būs riktīgi foršs!"

Jau ziņots, ka LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējusies 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, “Bermudu Divstūris”, “Bujāns”, “Citi Zēni”, Elīna Gluzunova, “Inspo”, KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, “Mēs Jūs Mīlam”, Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, “The Coco'nuts” un Zelma.

“Supernovas” pusfināls 5. februārī, fināls – 12. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu