Baidījos, ka neviens mani negribēs: Aminata emocionālā ierakstā atklāj, ka matu dēļ piedzīvojusi sāpīgus brīžus (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aminata
Aminata Foto: publicitātes

Dziedātāja Aminata Savodogo sociālajos tīklos publiskojusi ierakstu, kurā atklāj savu pieredzi ar matu savaldīšanu - viņa ilgus gadus nav bijusi mierā ar savu izskatu. 

Aminata kopš bērnības sapņojusi par gariem, taisniem matiem un vēl pirms četriem gadiem nevarēja iztēloties, ka izies cilvēkos ar saviem dabīgajiem matiem.

Viņa atklāj, ka bērnībā izķemmēt matus bijis "vairāku stundu sāpīgs pasākums" un frizūru veidošanas laikā varēja rēķināties ar asarām, protestiem un histērijām.

Pusaudžu gados Aminata atklāja iespēju matus ķīmiski iztaisnot, ko daudzus gadus arī piekopa, taču tas nācis ar blaknēm - matu nolūšanu, ķīmiskiem apdegumiem, vēlāk ekzēmu.

20 gadu vecumā viņa uzzināja par matu pieaudzēšanu un, ja sakumā viņa matus pieaudzēja uz svarīgiem pasākumiem, tad pamazām kļuva "apsēsta" ar to.

Aminata atklāj, ka arī šova "Jaunā talantu fabrika" laikā ļoti uztraucās par savu matu izskatu un to, ko citi par to padomās. 

"Kad piedalījos šovā "Jaunā talantu fabrika" ļoti baidījos, ka visi uzzinās, ka tie nav mani dabīgie mati.

Tāpēc katru rītu pirms tiešraides cēlos ātrāk par visiem, tumsā slepeni vilku matus ārā no skapīša un skrēju dušā, kur ar mazu spogulīti pieliku sev "hair extensions" (pieaudzētos matus - red.)

Vakarā, pirms paša miega atkal gāju dušā, kur novilku matus un uzvilku lielu hoodie (džemperi ar kapuci - red.), lai neredz manus īsos, ķīmiski iztaisnotos matus. Ar visu hoodie apgūlos gultā un, tikai nonākusi drošībā zem segas, vilku nost hoodie un varēju aizmigt.

To visu darīju katru dienu trīs mēnešu garumā.

Arī pēc "Jaunās talantu fabrika" vairs nespēju iziet no mājām bez gariem matiem. Tas kļuva par ikdienas rutīnu," atklāj Aminata.

"Tad pavisam citā sakarā nonācu psihologa kabinetā, kur vizītes turpinājās gandrīz gadu! Pie psihologa sapratu, ka man ir problēmas ar pašvērtējumu. Ka varu būt skaista un mīlēta tikai ar gariem taisniem matiem. Ka, tiklīdz kāds ieraudzīs, kāda esmu patiesībā, - neviens mani negribēs. Te sākās mans pārmaiņu ceļš. Pakāpeniski," atklāj dziedātāja, sakot, ka no sākuma samazinājusi pieaudzēto matu garumu un tad sapinusi matus bizēs.

"Bizēs mani mati beidzot atpūtās. Pagāja gads, un, novelkot bizes, ieraudzīju savu "mikrofonu" (kas bija pamatīgi ataudzis pa šo laiku)! Savas dabīgās, kuplās, veselīgās čirkas, kas aug uz augšu! Un es iemīlējos tajās," saka dziedātāja, norādot, ka iemācījās matu čirkas savaldīt, barojot tās ar matu eļļām un maskām un naktī tās savācot ar zīda matu gumiju un guļot uz zīda spilvendrānas.

"Es nesaku, ka nekad vairs netaisnošu matus, jo man patīk mainīt frizūras. Bet es noteikti vairs nevēlos neko slēpt, pārdzīvot, ka es ne tā izskatos, un baidīties, ka mani nemīlēs. Man beidzot patīk mani mati, patīk, ka tie ir veselīgi! Nezinu, kāda frizūra man būs nākotnē, bet šo gribējās iemūžināt."

Ieraksts izsaucis plašu rezonansi Aminatas sekotāju vidū, saņemot komplimentus par dabisko izskatu, kā arī drosmi dalīties savā pieredzē. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu