Valmieras drāmas teātrim demontē jumtu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valmieras Drāmas teātris.
Valmieras Drāmas teātris. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) vadībā ir sākta Valmieras drāmas teātra trešā stāva jumta demontāža vietā, kur paredzēta "black box" zāle, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Demontāžas darbus jaunās zāles izbūves vietā paredzēts veikt līdz martam, lai turpinātu jaunizbūvējamo konstrukciju izbūvi.

Valmieras drāmas teātra energoefektivitātes paaugstināšanas projektu pilnsabiedrība "SBSC" sāka 2021. gada oktobrī. Līdz šim teātrī ir veikti plaši demontāžas darbi - pagrabstāvā demontētas grīdas un starpsienas, pirmajā stāvā demontēta piebūve, pabeigta divu kāpņu telpu konstrukciju demontāža, sešu stāvu augstumā. Sākta konstrukciju stiprināšana kā arī sākta pāļu izbūve un veikti citi sagatavošanās darbi jaunu konstrukciju izbūvei.

Valmieras drāmas teātra direktore Evita Ašeradena informē, ka būvdarbu norise nav apturējusi aktieru mēģinājumus un teātra izrāžu norisi, jo daļā teātra ēkas var turpināt darbu. Kopš janvāra izrādes atkal var notikt teātra Apaļajā zālē, kaut skatītājiem jārēķinās ar zināmām neērtībām un ieeju gandrīz cauri būvlaukumam.

Patlaban norisinās ne tikai trešā stāva jumta demontāžas darbi, kurus pabeigs līdz martam, bet arī jaunu konstrukciju izbūve, kas sevī ietver nesošo kolonnu atrakšanu, lai veiktu to stiprināšanas darbus. Pēc projekta noslēguma tās balstīs jauno, moderno "black box" zāli, kādas šobrīd nav teātra rīcībā.

Projekta galvenais mērķis ir paaugstināt teātra energoefektivitāti, stiprināt esošās ēkas konstrukcijas un izbūvēt jaunas, kā arī uzlabot ēkas tehnisko stāvokli, vides pieejamību un ugunsdrošību, vienlaikus pielāgojot telpas aktieru mēģinājumu vajadzībām, norāda Griškevičs.

Teātra rekonstrukcijas projektu izstrādājis arhitektu birojs "Sestais stils". Projekta kopējās būvdarbu izmaksas ir 6,5 miljoni eiro un darbi tiks pabeigti 2023. gada sākumā. Pilnsabiedrības "SBSC" dalībnieki ir SIA "Skonto būve" un SIA "Skonto Construction".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu