"Sapratu, ka mājās viņiem viss iet pa gaisu." Ēķis par Danevičas un Kaimiņa ģimenes nesaskaņām (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA, Artūrs Krūmiņš/TVNET/TVNET kolāža

31. janvāra vakarā daudzi bija liecinieki Dailes teātra aktrises Dārtas Danevičas un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa ģimenes nesaskaņām, kas tika risinātas vietnē "Twitter". Decembrī, kad problēmas aktrises ģimenē jau bija samilzušas, viņa divas nedēļas filmējās Kostarikā.

Pārim tuvu stāvoša persona izdevumam "Privātā Dzīve" pastāstīja, ka lēmumu šķirties esot pieņēmusi Dārta, jo strīdi kļuvuši arvien asāki. Artuss gan esot cerējis, ka tas tomēr nenotiks. Taču neilgi pirms gadu mijas viņa esot spērusi pēdējo soli – sameklējusi sev dzīvokli.

Savukārt seriāla "Nebaidies ne no kā" režisors Andrejs Ēķis, kurš decembrī siltajās zemēs filmēja otrās sezonas sērijas, izdevumam "Privātā Dzīve" pastāstīja: "Kad Dārta jau bija izturējusi kastingu un izvēlēta lomai, man zvanīja Artuss un stāstīja, ka viņa ir ļoti motivēta filmēties šajā projektā. Par to viņu uzslavēju, jo uzskatu – tas ir kolosāli, ka vīrietis piekrīt parūpēties par bērnu, kamēr Dārta filmējas.

Bet, esot Kostarikā, nojautām, ka ir pilnīgā pakaļā. Sapratu, ka mājās viņiem viss iet pa gaisu.

Jutu, kad abi bija sazvanījušies, kad ne. Varēja nojaust, kurš kuram iebliezis spēcīgāk. Taču Dārta ir profesionāla aktrise. Tas, kas notika mājās, neatstāja iespaidu uz filmēšanas procesu. Tieši otrādi. Kad bija kautiņu ainas, Dārtai tās padevās lieliski."

Režisors skaidro, ka šādās situācijās nespēj solidarizēties ar vīriešiem: "Esmu sieviešu pusē, jo viņas ir tās, kas parasti paliek ar bērniem. Kad sievietei piedzimst bērns, viņa kļūst neaizsargāta."

Jau ziņots, ka 31. janvāra vakarā Daneviča publiskoja ierakstu, atklājot, ka Kaimiņš esot paņēmis abu dēlu, aizbraucis un atsakoties izpaust, kā viņus var sasniegt.

Divas stundas vēlāk Kaimiņš dalījās ar publisku paziņojumu, atklājot, ka abi ar Dārtu jau kādu laiku dzīvo atsevišķi un šobrīd ir noslēguši savstarpēji parakstītu vienošanos par Artusa iespējām satikt dēlu. Kaimiņš norādīja, ka viņš ir "absolūtā neizpratnē" par Dārtas tvīta motīviem, uzsverot, ka viņa ir zinājusi, ka Artuss ar dēlu atrodas viņa deklarētajā dzīvesvietā.

Daneviča, reaģējot uz Kaimiņa ierakstu, apgalvoja, ka viņš melo, un pievienoja fragmentu no abu noslēgtā līguma par bērna saskarsmes tiesībām.

Situācija tika atrisināta ar policijas iejaukšanos.

Pēc abu publiskajām ķildām daudzi izteica līdzjūtību, ka pāris nonācis šādā situācijā, vienlaikus neslēpjot neizpratni, kāpēc tas tiek risināts publiski, jo "internets neko neaizmirst" un šī situācija varot kaitēt pašam bērnam.

Uz šīm replikām Daneviča atbildēja: "Šeit nevis bērns ir iemesls, bet ilgstoši emocionālās un psiholoģiskās vardarbības apstākļi. Vajadzēja laiku un līdzekļus, lai aizietu."

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu