NKC sadalīs 5,82 miljonus eiro jaunu pilnmetrāžas filmu un seriālu izveidei (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: www.freepik.com

Nacionālais kino centrs (NKC) ir izsludinājis pilnmetrāžas filmu un seriālu veidošanas konkursu, kurā sadalīs 5,82 miljonus eiro.

Konkurss izsludināts ar mērķi "atbalstīt kvalitatīvu, mākslinieciski augstvērtīgu Latvijas pilnmetrāžas filmu, kā arī oriģinālseriālu (daudzsēriju filmu) attīstīšanu un veidošanu".

Uz atbalstu konkursā var pretendēt filmas un seriāli, kuri būs gatavi publiskai izrādīšanai līdz 2023.gada 31.decembrim.

Konkursa projekti jāiesniedz līdz 8.martam.

Valdība 1.februārī pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas lēma par 5,1 miljona eiro "React-EU" finansējuma un 900 000 eiro valsts budžeta līdzekļu piešķīrumu Latvijas filmu industrijai, lai tajā strādājošie vieglāk varētu pārvarēt Covid-19 pandēmijas izraisītās negatīvās sekas nozarē.

Kā informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, ministrija lēš, ka par atvēlēto finansējumu būs iespējams uzņemt sešas līdz astoņas jaunas Latvijas pilnmetrāžas filmas un seriālus.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) skaidro, ka Latvijas valsts simtgades programmā būtiska loma tika atvēlēta arī nacionālā kino tapšanai. Lai noturētu simtgades laikā sasniegto līmeni nozares attīstībā, turpmākajos gados svarīgi rast iespējas papildu finansējuma piesaistē. "Covid-19 laikā kinonozarei tika piešķirts papildfinansējums un darbība neapstājās, tieši otrādi - tapa un top daudzas jaunas filmas, tā veicinot gan nodarbinātību, gan profesionālo prasmju mērķtiecīgu pielietošanu," akcentēja Puntulis.

Tā kā Covid-19 pandēmijas izraisītā ārkārtējā situācija un ar tās izplatības ierobežošanu saistītie pasākumi Latvijā, līdzīgi kā citviet pasaulē, ir būtiski ietekmējuši kultūras un radošās nozares, kur strādājošo radošo personu un organizāciju darbība tikusi pilnībā apturēta, Latvijai pieejams "React-EU" finansējums, kurā paredzēts sniegt atbalstu kultūras un radošajām nozarēm krīzes seku pārvarēšanai gan tās laikā, gan arī pēc tās.

Atbalsts tiks īstenots trīs virzienos: atbalsts profesionālām nevalstiskām kultūras nozares organizācijām, daudzpusīgas profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana nacionālas vai reģionālas nozīmes attīstības centros Latvijā, atbalsts kino industrijas uzņēmumiem, veicinot to profesionālo kapacitāti un izaugsmi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu