Kultūras ministrija aicinās valdību atcelt specifiskās drošības prasības publiskos pasākumos (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dejotāji. Ilustratīvs foto
Dejotāji. Ilustratīvs foto Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kultūras ministrija (KM) valdību aicinās no 1.marta atcelt tās šobrīd spēkā esošās specifiskās drošības prasības publisku pasākumu norisei, amatiermākslas kolektīvu darbībai un kultūrvietu darbībai un apmeklēšanai, kurām nav izšķirošas nozīmes no epidemioloģiskas drošības viedokļa.

KM ieskatā, būtu atceļami kultūrvietu un kultūras norišu darba laika ierobežojumi, jāatsakās no specifiskajām sēdvietu izvietojuma un apmeklētāju reģistrācijas prasībām, kā arī ierobežojumiem attiecībā uz amatiermākslas kolektīvu mēģinājumu dalībnieku skaitu un tiem nodrošināmo platību.

Savstarpējās distancēšanās prasības, KM ieskatā, turpmāk būtu nosakāmas kā rekomendējošas, aicinot kultūras pasākumu apmeklētājus pēc iespējas nedrūzmēties un ievērot divu metru distanci, vienlaikus mudinot kultūras pasākumu rīkotājus un kultūras organizācijas arī turpmāk īstenot svarīgākos epidemioloģiskās drošības pasākumus - nodrošināt roku dezinfekcijas iespējas, pievērst pastiprinātu uzmanību telpu ventilācijai un citiem higiēnas pasākumiem, kā arī izvērtēt nepieciešamību veikt Covid-19 skrīninga testus, it īpaši mākslinieciskajos kolektīvos.

Izprotot, ka epidemioloģiskā situācija valsīt joprojām ir nestabila, KM piekrīt, ka pārējo ierobežojumu atcelšanai vai mīkstināšanai jābūt pakāpeniskai un saskaņotai ar citām nozarēm.

KM piedāvās kultūras pasākumu apmeklētāju skaita ierobežojumu laika periodā līdz pilnīgai visu ierobežojumu atcelšanai noteikt 3000 cilvēku apmērā, tai skaitā atļaujot arī pasākumu bez sēdvietām norisi, un nosakot, ka lielāku pasākumu norise būtu saskaņojama ar Veselības ministriju.

Tāpat KM piekrīt, ka pagaidām būtu saglabājama prasība iekštelpās lietot medicīniskās sejas maskas vai FFP-2 respiratorus, un uzskata, ka attiecībā uz lielajiem kultūras pasākumiem - vairāk par 1000 apmeklētājiem - varētu saglabāt arī prasību apmeklētājiem uzrādīt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, vienlaikus rosinot atteikties no sertifikātu pielietojuma citu kultūras pakalpojumu saņemšanai, tostarp muzeju un bibliotēku apmeklējumam.

Jau rakstīts, ka valdība februāra laikā plāno lemt par izejas no Covid-19 pandēmijas pasākumu stratēģiju, izvērtējot visus drošības pasākumus, iepriekš pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu