Krievijas šovbiznesa zvaigznes, kuras nosoda karu Ukrainā (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Maksims Galkins koncertzālē „Dzintari”
Foto: Maksims Galkins koncertzālē „Dzintari” Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aprit gads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Ko pērn sociālajos tīklos pauda Krievijas šovbiznesa zvaigznes?

TV personība Ksenija Sobčaka vietnē "Instagram" rakstīja: "Šodien [24. februārī] mani pamodināja sešos no rīta ar vārdiem "Ksjuša, karš ir sācies." Ne uz mūsu zemes - jā. Bet ar mūsu cilvēkiem. Visas manas prognozes ir izgaisušas. Mēs visi tagad esam ieslēgti šajā situācijā. Nav izejas.

Mums, krieviem, ar šodienas sekām būs jātiek galā vēl daudzus gadus.

Tagad ticēšu tikai sliktākajiem scenārijiem. Lai gan vienmēr esmu bijusi optimiste. Lai gan visi, kas tagad palikuši Krievijā, ir optimisti. Pesimisti jau sen ir prom."

Dziedātājs Valērijs Meladze dalījās ar video, kur sacīja: "Šodien notika tas, kam nekad nevajadzēja notikt. (..) Pārtrauciet karu! Cilvēkiem ir jāprot sarunāties. Tāpēc mums ir dota valoda un visas iespējas.

Cilvēkiem nav jāmirst.

Tas ir nekavējoties jāizbeidz."

TV personība Ļera Kudrjavceva: "Dievs, palīdzi! Tas ir tik baisi, ka man nav vārdu. Glābiet Ukrainas un Krievijas iedzīvotājus! Mēs neesam atšķirīgi - mēs esam brāļi! Nav vārdu, tikai asaras. Karam nē!"

Sauklim "karam - nē" pievienojās arī sarunu šova vadītājs Ivans Urgants: "Bailes un sāpes. Karam nē!", dziedātāja Kristīna Orbakaite: "Tikai miers debesīs. Karam nē!" un dziedātāja Olga Orlova: "Mēs esam pret karu!"

Arī dziedātāja Lolita Miļavskaja publiskoja video, vēstot: "Tikai par mieru! Neko citu! Nekas šajā pasaulē nav svētāks par mieru starp sabiedrotajiem.

 Tikai panika var sagraut apziņu un novērst jebkuras situācijas konstruktīvu un prātīgu domāšanu.

Miers! Miers! Visā pasaulē!"

Humorists Maksims Galkins arī neslēpa sašutumu par notiekošo: "Jau no agra rīta sazinos ar radiem un draugiem no Ukrainas! Es nevaru izteikt vārdos, kā es jūtos! Kā tas ir iespējams! Karam nevar būt nekāda attaisnojuma! Karam nē!"

Pret karu iestājas arī komiķis Gariks Harlamovs: "Es ļoti ceru un lūdzu Dievam mieru!"

Ar garām pārdomām dalījies mūziķis Sergejs Lazarevs: "Pirms nedēļas mans dēls naktī pamodās ar asarām! Kad es jautāju, kas noticis, mans septiņus gadus vecais dēls atbildēja: "Tēt, man ir bail no kara." Es atbildēju: "Saulīt, neuztraucies, nomierinies, kara nebūs!" Un šodien sākās īstais karš! Velns, ko tu dari?

Es tagad raudu kā puika! 

Jo tas ir sasodīti, ka lielvaras turpina mērīt savus spēkus un ieročus! Dzīve ir VIENA, un tā paiet. (..) Lai cilvēki dzīvo!!! Neviens neatbalsta karu! Es gribu, lai mani bērni dzīvotu miera laikā! Es gribu dzīvot un radīt MIERA LAIKĀ!"

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu