Klajā nāk modernā džeza grupas "Lupa" otrā skaņuplate

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lupa
Lupa Foto: publicitātes

25. februārī džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē klajā nāk modernā džeza grupas "Lupa" otrā skaņu plate "Koki // Sketches Of Trees".

Jaunais albums seko klausītāju un mūzikas apskatnieku atzinīgi novērtētajai debijas platei "Sequences and Consequences" un tajā ir iekļauti vienpadsmit jauni grupas dalībnieku komponēti skaņdarbi.

"Grupa "Lupa" ir latviešu atbilde tādām mūsdienu modernā džeza grupām kā "The Comet Is Coming" vai "Badbadnotgood". Jaunajā grupas platē saklausu arī muzikālas atsauces uz agrīno Maika Oldfīlda (Mike Oldfield) daiļradi, progresīvā roka grupu "Dream Theater" un Latvijas space disco grupu "Zodiaks"," vērtē dīdžejs un "Jersika Records" vadītājs Mareks Ameriks.

Lupa "Koki // Sketches Of Trees"
Lupa "Koki // Sketches Of Trees" Foto: publicitātes

Grupā "Lupa" apvienojušies četri aktuāli Latvijas džeza mūziķi: Dāvis Jurka - alta un tenora saksofons, flauta un klarnete; Ritvars Garoza - sintezatori un taustiņinstrumenti, Valters Sprūdžs - elektriskais bass; Andris Buiķis - bungas un analogā bungmašīna.

Noklausies albumu!

Plates "Koki // Sketches Of Trees" ieraksts veikts "Mints Music Studios" skaņu režisora Tāļa Timrota vadībā, bet albumu miksēja Gatis Zaķis studijā "TRU Music Studio". Albuma dizainā ir izmantots mākslinieces Ievas Piebalgas akvarelis un Jāņa Škapara fotogrāfijas. Jaunais albums ir izdots vinila plates formātā, kā arī pieejams straumēšanas vietnēs un digitāli izdevniecības "Jersika Records" Bandcamp profilā. Ieraksts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla Fonda atbalstu.

3. martā plkst. 19:00 kultūratelpā M/darbnīca Rīgā, Aristida Briāna iela 9, notiks īpašs vinila plates prezentācijas koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu