Foto ⟩ "Zelta mikrofona 2022" sarkanais paklājs: viesu stils un uzvarētāju gandarījums

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 26. februārī, tiešraidē no Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma tika paziņoti "Zelta mikrofona 2022" laureāti. Piedāvājam aplūkot viesu stilu un foto no "sarkanā paklāja".

Jau vēstīts, ka "Zelta mikrofona" balvu par gada labāko albumu saņēma grupa "Rīgas modes" par ierakstu "Patiesie nodomi", turklāt grupa plūca uzvaras laurus arī kategorijā "Popmūzikas albums".

Balvu par labāko debiju saņēma dziedātāja "Būū" ar ierakstu "Albūūms". Tāpat viņa ar dziesmu "Sāku no sākuma" saņēma gada labākās dziesmas balvu.

Grupa "Eolika" saņēma "Zelta mikrofona" balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

Kategorijā "Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums" uzvarēja Vladislavs Nastavševs un Toms Auniņš ar ierakstu "Asinskāzas". Savukārt kategorijā "Klasiskās vai kora mūzikas mūzikas albums" balvu saņēma ieraksts "Kremerata Baltica. Marģeris Zariņš".

Ar balvu mājās devās arī mākslinieks "Rick Feds", kurš ar ierakstu "Future Human" ieguva "Zelta mikrofona" balvu kategorijā "Elektroniskās vai deju mūzikas albums".

Kategorijā "Tautas vai pasaules mūzikas albums" uzvarētāja laurus plūca grupas "Saucējas" ieraksts "Dabā", savukārt kategorijā "Mūzikas albums bērniem" balvu saņēma grupas "Knīpas un knauķi", Rūtas Dūdumas-Ķirses, Lauras Štomas, Jāņa Šipkēvica ieraksts "Emociju pētnieki".

Grupa "Inokentijs Mārpls" ar ierakstu "Kauliņi ir mesti" triumfēja kategorijā "Roka vai metāla mūzikas albums", savukārt par labāko kategorijā "Indie vai alternatīvās mūzikas albums" atzīts grupas "Nesen" albums "Tas būs ilgi".

Kategorijā "Kantri vai šlāgera mūzikas albums" uzvarēja grupas "Sestā jūdze" albums "Upe", bet par gada albumu kategorijā "Džeza vai fanka mūzikas albums" atzīts "Kristaps Vanadzinsh Trio" ar ierakstu "The Love Garden Has Overgrown". Par labāko kategorijā "Hiphopa mūzikas albums" atzīts "Kurta" ieraksts "Laikā".

Kategorijā "Labākais albuma dizains" uzvarēja hiphopa mākslinieka "Edavārdi" ieraksts "Ekosistēmas", savukārt balvu par labāko videoklipu saņēma Evija Vēbere un "ansis".

Kategorijā "Koncertieraksta video" "Zelta mikrofona" balvu saņēma grupa "Prāta vētra" par "Gads bez kalendāra". Tāpat grupa ar dziesmu "Karuseļi" uzvarēja kategorijā "Radio hits".

Grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Limuzīns uz krīta" uzvarēja "Elvi" tautas balsojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu