Zvaigžņu festivāla atklāšanā diriģēs Normunds Šnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtinš Otto

30. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā piektdien, 4. martā, pulksten 19 epidemioloģisku iemeslu dēļ Gunta Kuzmas vietā pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Normunds Šnē.

Vienlaikus veiktas izmaiņas arī koncerta programmā, un nenotiks sākotnēji iecerētais Artura Maskata Trīskāršā koncerta pirmatskaņojums.

Tā vietā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Pētera Vaska "Ainavu ar putniem", ko solo izpildīs flautiste Dita Krenberga, kā arī Johana Sebastiāna Baha "Tokātu un fūgu re minorā", ko solo izpildīs ērģelniece Iveta Apkalna. Savukārt pianists Reinis Zariņš atskaņos Georga Pelēča skaņdarbu "Plaukstošais jasmīns" pārlikumā klavierēm solo.

Iveta Apkalna
Iveta Apkalna Foto: publicitātes

30. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri solisti izpildīs arī Johana Sebastiāna Baha Klavierkoncertu reminorā BWV1052, Franka Martēna Balādi flautai un stīgu orķestrim, kā arī Paula Hindemita Kamermūziku Nr. 7 ērģelēm un orķestrim.

Koncertu video tiešraidē būs iespējams vērot arī jaunajā platformā digitalaisdzintars.lv

Jau sestdien, 5. martā, uz festivāla skatuves kāps Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Andra Pogas vadībā kopā ar izcilo latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku. 6.martā festivālā gaidāms klaviermūzikas vakars ar pasaulē plaši pazīstamā krievu pianista Aleksandra Meļņikova uzstāšanos. Savukārt jau nākamās nedēļas nogalē festivālu noslēgs prestižā britu stīgu kvarteta "Albion Quartet" uzstāšanās 10. martā, kā arī Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts ar ukraiņu operzvaigzni Ludmilu Monastirsku 12. martā.

Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls no 2022.gada 4. līdz 12. martam norisināsies jau 30. reizi, un piecos koncertos pulcēs izcilus dažādu žanru mūziķus. Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotajā festivālā uzstāsies tādi Latvijā un ārpus valsts robežām pazīstami solisti kā ērģelniece Iveta Apkalna, pianisti Reinis Zariņš un Aleksandrs Meļņikovs, flautiste Dita Krenberga, vijolniece Vineta Sareika, operdziedātāja Ludmila Monastirska un stīgu kvartets no Lielbritānijas "Albion Quartet".

30. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atbalsta Kultūras ministrija, Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu