Metropolitan opera pārtrauc sadarbību ar soprānu Annu Ņetrebko

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Ņujorkas Metropolitan opera nākusi klajā ar paziņojumu, ka pārtrauc sadarbību ar krievu operdziedātāju, pasaulslaveno soprānu Annu Ņetrebko, vēsta CNN. Ņetrebko nav distancējusies no kara noziedznieka Vladimira Putina agresīvās rīcības Ukrainā. 

"Tas mūsu teātrim ir liels māksliniecisks zaudējums," komentē operas pārstāvis Pīters Gelbs.

"Anna ir viena no izcilākajām dziedātājām mūsu operas vēsturē, taču, kamēr Putins nogalina nevainīgus civiliedzīvotājus Ukrainā, mēs neredzam iespēju šādi turpināt."

Ņetrebko bija plānots dziedāt Pučini operā "Turandota" šopavasar. Šobrīd viņas piedalīšanās ir atcelta. Viņas vietā stāsies ukraiņu soprāns Ludmila Monastirska. 

2014. gadā Ņetrebko ziedoja līdzekļus operai separātistu kontrolētajā Doņeckā. Čeku viņa pasniedza Doņeckas separātistu armijas līderim Oļegam Carevam, pozējot pie Doņeckas republikas karoga.

Ņetrebko, kurai ir Krievijas un Austrijas dubultpilsonība, līdz šī gada septembrim ir pārcēlusi arī koncertu Elbas filharmonijā, Hamburgā. Atcelta arī viņas dalība iestudējuma "Adriana Lekuvrēra" izrādēs Milānas "La Scala". Atcelta arī viesošanās Latvijā aprīlī.

Karam sākoties dziedātāja nav nosodījusi Putina agresiju, bet tikai paudusi skaistas frāzes par to, ka ir "pret karu".

"Gribu pateikt - spiest māksliniekus un jebkādus citus sabiedrībā zināmus cilvēkus publiski paust savus politiskos uzskatus un nosodīt dzimteni ir, manuprāt, nepieņemami. Tai ir jābūt ikviena brīvai izvēlei," viņa rakstīja soctīklos.

Atgādinām, ka Milānas operteātris "La Scala" atlaidis arī Putina atbalstītāju - diriģentu Krievijas pilsoni Valēriju Gergijevu no Čaikovska operas iestudējuma, jo viņš atteicies nosodīt Krievijas uzbrukumu Ukrainai.

Jau ziņots, ka Krievija ir sākusi pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, iznīcinot cilviliedzīvotājus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu