Krievijā par astronomiskām summām tiek tirgoti "McDonald's" produktu pārpalikumi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"McDonald's"
"McDonald's" Foto: AFP/SCANPIX

Pēc tam, kad ASV ātrās ēdināšanas gigants "McDonald's" paziņoja par 850 restorānu slēgšanu Krievijā, tās iedzīvotāji sludinājumu portālos par bargu naudu piedāvāja iegādāties "McDonald's" produktus.

Kā liecina sociālajos tīklos publiskotā informācija, Maskavas iedzīvotāji tirgoja "McDonald's" produktus, kuru cena sasniedza pat 290 eiro. Mērcītes, kas ierasti maksā centus, tika tirgotas par 1000 Krievijas rubļiem, kas ir aptuveni astoņi eiro.

Jau ziņots, ka pret "McDonald's", kā arī bezalkoholisko dzērienu ražotāju "Coca-Cola Co." un citām lielajām Rietumu kompānijām tika izdarīts arvien lielāks spiediens aiziet no Krievijas tirgus, ņemot vērā Krievijas sākto karu pret Ukrainu.

Abi uzņēmumi plaši kritizēti sociālajos medijos par klusēšanu un darbības turpināšanu Krievijā.

Piekāpjoties sabiedrības spiedienam, "McDonald's" 8. marta vakarā tomēr paziņoja, ka uz laiku slēgs visus savus 850 restorānus Krievijā.

"McDonald's" paziņoja, ka turpinās maksāt algas saviem 62 000 darbinieku Krievijā.

"McDonald's" ir uz laiku slēdzis arī 100 restorānus Ukrainā un turpina maksāt algas darbiniekiem.

Daudzas pasaulē zināmas firmas, tostarp "Netflix" un "Levi's" pārtraukušas tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu Krievijā.

Nedēļas nogalē un pirmdien tviterī dominēja tēmturi #BoycottMcDonalds un #BoycottCocaCola, cilvēkiem aicinot boikotēt šo uzņēmumu produkciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu