Grupa "Pussy Riot" velta skarbus vārdus Putinam: Es ceru, ka viņš drīz mirs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pussy Riot" koncertā
"Pussy Riot" koncertā Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 26. februāra naktī, pankroka grupa "Pussy Riot" uzstājās Ņujorkā. Grupas līdzdibinātāja Nadja Tolokoņņikova (32) veltīja skarbus vārdus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Lai palīdzētu Ukrainai, grupas dalībnieces izveidojušas labdarības kampaņu.

Grupa "Pussy Riot" dibināta 2011. gadā, Maskavā. Grupa ieguvusi plašu popularitāti pēc protestiem pret Vladimiru Putinu un LGBTQ kopienas atbalstīšanas. 2012. gadā grupa Maskavas katedrālē sarīkoja akciju, kuras mērķis bija nosodīt Putinu. Vēlāk grupas dalībniecēm piesprieda divu gadu cietumsodu par "reliģiska naida huligānismu".

N.Tolokoņņikova
N.Tolokoņņikova Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Līdz šim grupas dalībnieces vairākkārt aizturētas par protestēšanu. Neskatoties uz centieniem sievietes apturēt, viņas turpina paust viedokli arī par karu Ukrainā. Tolokoņņikova atzina, ka kopš Krievija iebrukusi Ukrainā viņa jūtas satriekta un izmisusi.

"Es ienīstu karu. Es mīlu mieru. Es atbalstu Ukrainu. Putin, ej di**t! Es ceru, ka viņš drīz mirs," faniem sacīja dziedātāja. 

Lai palīdzētu Ukrainai, grupa izveidojusi NFT kampaņu – "UkraineDAO". Kampaņas ietvaros iespējams ziedot kriptovalūtu un par to saņemt neaizstājamo žetonu ar Ukrainas karogu. Par savāktajiem līdzekļiem tiks atbalstītas organizācijas, kuras palīdz karā cietušajiem ukraiņiem.

"Pussy Riot" uzskata, ka šis ir labākais veids, kā izmantot savas NFT zināšanas un prasmes. Grupas pārstāves vēstī, ka apzināti nav pievienojušas savus mākslas darbus: "Cilvēkiem var būt cita gaume. Runa nav par to, kādas krāsas izvēlamies, bet gan par kopīgu mērķi, lai glābtu dzīvības. Mūs vieno Ukrainas karogs." Pirmajā kampaņas dienā tika saziedoti trīs miljoni ASV dolāru.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu