Ķīpsalas grāmatu izstādē prezentē Aivara Hermaņa 50 dziesmu grāmatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aivars Hermanis
Aivars Hermanis Foto: publicitātes

Jaunākajā izdevniecības “MicRec” grāmatu sērijas "Latviešu mūzikas populārākās dziesmas" izdota atzītā latviešu ģitārista, producenta un menedžera – Aivara Hermaņa nedaudz mazāk zināmo talanta šķautni, kas ir dziesmu rakstīšana.

Izdevumā apkopoti 50 skaņdarbi, kuru izpildītāju vārdi runā paši par sevi – Igo, Ieva Akuratere, "Remix", "Putnu balle", Žoržs Siksna, "Tip Top", Normunds Rutulis, Ojārs Grinbergs, "Dzeguzīte" un citi. Nošu krājums daudziem varētu būt īsts atklājums un daudziem arī pilnībā no jauna apgūstams repertuārs. Aivars savām dziesmām izvēlējies labu dzeju un uzticamus līdzautorus un tie ir jau pieminētie Igo un Ieva Akuratere, kā arī dzejnieki Linards Tauns, Māra Zālīte, Vizma Belševica, Aspazija, Viks un citi. Pazīstamākās ir dziesmas no savulaik par erotiskāko un jutekliskāko latviešu mūzikas albumu atzītais Ievas un Igo kopdarbs “Klusums starp mums” ar tādām dziesmām kā "Ar tevi", "Čuksti uzmodināja pilsētu" un "Par klusumu".

Grāmatas atvēršana notiks ar nelielu priekšnesumu "Latvijas grāmatu izstāde 2022" atklāšanas pasākumā 11. martā Ķīpsalas izstāžu hallē, bet jau svētdien, 13. martā Aivars visus aicina uz savu vairākkārt pārcelto 65 gadu jubilejas koncertu dzimtajā Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars", kur viņam pievienosies daudzi izcili latviešu mūziķi. 

Jaunākajā izdevniecības “MicRec” grāmatu sērijas "Latviešu mūzikas populārākās dziesmas" izdota atzītā latviešu ģitārista, producenta un menedžera – Aivara Hermaņa nedaudz mazāk zināmo talanta šķautni, kas ir dziesmu rakstīšana.
Jaunākajā izdevniecības “MicRec” grāmatu sērijas "Latviešu mūzikas populārākās dziesmas" izdota atzītā latviešu ģitārista, producenta un menedžera – Aivara Hermaņa nedaudz mazāk zināmo talanta šķautni, kas ir dziesmu rakstīšana. Foto: publicitātes

Grāmatā iekļauts arī muzikoloģes Daigas Mazvērsītes biogrāfisks apraksts par Aivara radošo dzīvi: "…Ar mūziku, proti, ģitāras spēlēšanu, Aivars Hermanis maizi sāka pelnīt jau septiņpadsmit gadu vecumā – mācījās Liepājas mūzikas vidusskolas dienas nodaļā un vakaros spēlēja dzimtās Liepājas krogos. Tolaik viņš ģitārspēlei veltīja astoņas, pat desmit vai divpadsmit ģitārspēles stundas dienā, un kāds tur brīnums, ka pa vidu citu autoru skaņdarbiem pavīdēja paša radītas melodijas. Sākumā, protams, instrumentālā mūzika, un, lai nu ko, bet dzeju Aivars nav sacerējis, tāpēc dziesmām iedvesmu meklēja avīzēs un grāmatās. Arī tagad Aivars no rīta nereti rokās kā pirmo ņem grāmatu, ne tā kā jaunībā, kad bija jāmetas ar galvu iekšā versmainajā mūzikas mutulī – jau skolā spēlēts ansamblī Senči, uz savu grupu, pirmajiem Līviem, aicināja Juris Pavītols. Spēlējot visdažādāko repertuāru, pakāpeniski veidojās individuālais spēles stils, ietekmējoties no džeza, blūza, arī smagā roka, kas gan mazāk izpaudies Aivara sacerētajās dziesmās. Kopā to ir ap simts, no kurām dažas radītas arī teātra izrādēm, radio iestudējumiem…."

Grāmatu iespējams iegādāties populārākajās grāmatnīcās, kā arī pasūtīt izdevniecības "MicRec" mājaslapā interneta vietnē micrec.lv.

Sērijā "Latviešu mūzikas populārākās dziesmas" izdotas jau 20 nošu grāmatas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu