Foto ⟩ Dailē pirmizrāde - "Spēles ar Jūliju"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Deinats

Dailes teātra Mazajā zālē 17. martā iestudējuma "Spēles ar Jūliju" pirmizrāde Viestura Meikšāna režijā. Aplūko foto no izrādes! 

Izrādes dramaturģijai izmantota Berlīnes Vācu teātra izrādes “Miss Julie” teksta versija, kuru veidojis Romāns Dolžanskis, iedvesmojoties no Augusta Strinberga lugas “Jūlijas Jaunkundze” sižeta.

Viesturs Meikšāns: "Pēdējos gados tieši šī luga Romāna Dolžanska versijā ir ļoti populāra Eiropā. Turklāt šobrīd tās tēma ir aktuāla – manipulēšana un pakļaušanās, upuris un varmāka. Šīs tēmas ir izrādes pamata kodols."

Dramaturga un rakstnieka Romāna Dolžanska jaunā versija ar panākumiem debitējusi Vācu teātrī Berlīnē. Dailes iestudējuma pamatā tiek izmantota Dolžanska adaptācija un tā paver kritisku skatu uz mūsdienu saziņas tehnoloģiju manipulēšanas iespējām ar cilvēka instinktiem. Viesturs Meikšāns Dolžanska versiju papildinājis ar savu redzējumu, tostarp tēlu traktējumā. Izrādē aktieri izspēlē jaunu cilvēku attiecību neprātu un iesaistīto manipulēšanu vienam ar otru atriebības, pārākuma vai aprēķina dēļ.

Foto: Dailes teātrī izrāde "Spēles ar Jūliju".

Lomās: Ieva Segliņa, Lauris Dzelzītis, Anete Krasovska, Kārlis Arnolds Avots. Režisors un scenogrāfs – Viesturs Meikšāns; kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa; komponiste – Bernadete Tarra (Bernadett Tarr); gaismu māksliniece – Māra Vaļikova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu