Spīķeros notiks muzikāls uzvedums bērniem "Sprīdītis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Sprīdītis"
"Sprīdītis" Foto: publicitātes

VSIA "Latvijas Koncerti" aicina uz muzikālu izrādi pašiem mazākajiem skatītājiem - "Sprīdītis". Kopā paredzētas četras izrādes, kas notiks šī gada 26. un 27. martā Spīķeru koncertzālē.

Pēc Annas Brigaderes lugas motīviem veidotajā stāstā ievijas izcilu latviešu komponistu Jāņa Mediņa un Imanta Kalniņa, kā arī latviešu tautas mūzika. Galvenās lomas uzvedumā atveidos Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, Latvijas Nacionālās operas un baleta mākslinieki - solists Kalvis Kalniņš, kora mākslinieki - Brigita Čirkše un Daniils Kuzmins, dziedātāja Baiba Renerte, pianists Aldis Liepiņš, flautiste Vita Rozēna un koklētāja Laima Jansone. Stāstniece - muzikoloģe Karina Bērziņa. Dažādās lomās iejutīsies tautas deju ansambļa "Zelta Sietiņš" bērni.

Annas Brigaderes "Sprīdītis" ir viena no spilgtākajām, bērniem veltītajām lugām latviešu literatūrā, tā ir pasaka, kuras sižeta centrā ir Sprīdītis, mazs zēns, kurš dzīvo kopā ar Vecomāti, Lienīti un Pamāti, līdz izlemj doties pasaulē laimi meklēt. Sastopot savā ceļā daudz dažādu, interesantu tēlu un iepazīstot pasauli, Sprīdītis tomēr atzīst, ka Laimīgā zeme ir viņa paša mājas.

Daudziem bērniem, viņu vecākiem un vecvecākiem labi zināmā pasaka šoreiz tiks pasniegta kā košs un aizraujošs muzikāls stāsts visai ģimenei. "Lielā laime nav bagātībā un svešumā, bet tepat, dzimtajās mājās. Šajā uzvedumā lieliski apvieno spēkus gan profesionālie mākslinieki, gan arī jaunie izpildītāji - Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" dejotāji," tā par uzvedumu stāsta tā muzikālā vadītāja un stāstniece Karina Bērziņa.

Šis uzvedums jau vairākkārt ir izskanējis uz Spīķeru koncertzāles skatuves un nu atgriežas atkal, lai priecētu pašus mazākos skatītājus.

No šī gada 1. marta, beidzoties ārkārtējai situācijai, kultūrvietās ir atcelta lielākā daļa iepriekš spēkā esošo epidemioloģiskās drošības pasākumu, tai skaitā publiskos pasākumos nav nosacījuma apmeklētājus izvietot distancētās, fiksētās un personalizētās sēdvietās, atcelta arī biļešu personalizācijas un reģistrācijas prasība. Maksimālais apmeklētāju skaits publiskos pasākumos drīkst būt līdz 3000 cilvēku. Pasākumos jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, izņemot bērnus līdz 17 gadu vecumam, un jālieto medicīniskās sejas maskas. Biļete nepieciešama katram apmeklētājam no 1 gada vecuma. 50% atlaide ģimenes kartes "3+" īpašniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu