Busuļa "Instagram" kontam uzklupuši Kremļa troļļi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Intars Busulis
Intars Busulis Foto: LETA

Mūziķis Intars Busulis savos sociālos tīklos aktīvi komunicē par karu Ukrainā, aktīvi iestājas pret Putina organizētajām zvērībām. Tematiskos video mūziķis ierunā krievu valodā, tie tiek skatīti tūkstošiem reižu, un zem tiem ir pulka komentāru. Busulis komentārus nedzēš, bet starp tiem ir novērojis ko aizdomīgu, vēsta raidījums "Bez tabu".

Viens no jaunākajiem video izpelnījies 542 komentārus, starp tiem lasāmi arī šādi vēstījumi: "Uz priekšu, Krievija! Krievija ir spēcīgākā, visi nacisti visur tiks uzvarēti!" Kāda Irina raksta šādi: "Piever muti. Nebāzies klāt Krievijai, Maskavai. Putins ir mūsu prezidents - labākais. Turpretī jūs soļojat kopā ar SSiešiem." Vēl kāds komentētājs turpina: "Ko vēl negribēsi? Turpmāk vari dziedāt tādiem, kuri ir pārdevušies. Krievijā vairs nedziedāsi, tas ir simtprocentīgi."

Intars komentārus nedzēšot un regulāri aplūko nejaukāko komentāru autorus. "No troļļu fermas varbūt ir kādi desmit lietotāji, katrs apkalpo kādus trīs kontus. Esmu izpētījis tos komentētājus. Apskatos, kurš ir tāds viszvērīgākais komentētājs. Tam ir ļoti maz ierakstu, maz sekotāju, pats seko labi ja piecpadsmit, divdesmit cilvēkiem. Tas jau vien nozīmē, ka kaut kas ar to kontu nav kārtībā. Pēc laika redzu, ka šie profili pazūd," raidījumam "Bez tabu" atklāj Busulis.

Dezinformācijas pētniece Nika Aleksejeva raidījumam stāsta, ka, iesaistot tā saucamās troļļu fermas, komentāru sadaļā Putins vēlas auditoriju noskaņot sev par labu.

Tam piekrīt arī sabiedrisko attiecību kompānijas līdzīpašnieks Filips Rajevskis: "Ja mēs paskatāmies kopumā uz Krievijas kara darbību, tur vairs nerunā par naudu, tā ir nebūtiska. Likmes ir tik augstas, ka jāizmanto pilnīgi visi instrumenti, kas kastītē pieejami. Ja ir gadiem ilgi audzēta troļļu ferma, tai tagad ir jāstrādā."

Plašāk uzzini raidījuma "Bez tabu" sižetā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu