"Es vēl gribu dzīvot!" Kulakovs jau gadu nedzer un nepīpē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mūziķis Juris Kulakovs
Mūziķis Juris Kulakovs Foto: Zane Bitere/LETA

Grupas "Pērkons" mūziķis Juris Kulakovs gadu pēc pārciestajām veselības likstām pilnībā atteicies no alkohola lietošanas un smēķēšanas. 

Kulakovs izdevumam "Kas Jauns?" atklāja, ka pēc "smagākās krīzes" pagājušajā vasarā nu jūtas labi, taču veselības vārdā nācies atteikties no kaitīgajām vielām.

"Ja kādreiz biju viens no lielākajiem bohēmistiem Latvijas mūziķu vidū, tad nu esmu pavisam garlaicīgs. Nelietoju. Nemaz. Un pat nepīpēju vairs. Cigareti neesmu ņēmis rokā jau gadu, kopš tā lielā krīze veselībā sākās," atklāj mūziķis. 

Viņš neslēpj, ka no neveselīgā dzīvesveida visvairāk cietušas aknas un sirds. "Iespēju robežās aizvien ir jāievēro veselīgs un sevi saudzējošs dzīvesveids. Protams, var jau arī lietot, ko grib, bet mana izvēle ir nelietot, jo es vēl gribu dzīvot," nosaka mūziķis.

Atgādinām, ka pagājušā gada maija beigās, neilgi pēc Jura Kulakova 63. dzimšanas dienas, tapa zināms, ka mūziķi piemeklējušas nopietnas veselības likstas un viņš pat nonācis slimnīcā. Grupa "Pērkons" izplatīja paziņojumu, kurā lūdza būt saprotošiem un ne komponistu, ne viņa tuviniekus ar saviem zvaniem netraucēt, piebilstot – lielākais atbalsts būs domās Jurim sūtīt labas domas un veseļošanās vēlējumus.

Mūziķa veselības likstu dēļ Latvijā bija ieradusies arī viņa meita Justīne, kura ar ģimeni dzīvo Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu