Foto ⟩ "The Sound Poets" laiž klajā jaunu studijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"The Sound Poets" albuma "Pie vienas uguns" prezentācija (Jānis Aišpurs un Kārlis Josts)
"The Sound Poets" albuma "Pie vienas uguns" prezentācija (Jānis Aišpurs un Kārlis Josts) Foto: Jānis Škapars/TVNET

7. aprīlī mājīgajās kluba "Piens" telpās norisinājās apvienības "The Sound Poets" jaunā albuma "Pie vienas uguns" prezentācija. Grupa sniedza nelielu koncertu, kā arī izziņoja divus lielkoncertus vasarā - Liepājā un Siguldā. Aplūko foto no prezentācijas.

"Pie vienas uguns" ir grupas ceturtais studijas darbs, kurā apkopoti 14 skaņdarbi latviešu valodā. Tas ieskaņots kopā ar skaņu inženieri Gati Zaķi.

Albums tika sarakstīts 2020. un 2021. gadā, grupai pulcējoties vairākās radošajās nometnēs. Mūziķu kopīgais darbs pie mūzikas un tekstu veidošanas vainagojās ar teju 20 skaņdarbu radīšanu, no kuriem 14 tika iemūžināti jaunajā albumā producenta un skaņu inženiera Gata Zaķa virsvadībā.

The Sound Poets "Pie vienas uguns"
The Sound Poets "Pie vienas uguns" Foto: publicitātes

Dziesmu radīšanā mūziķiem liela ietekme bijusi pēdējos gados piedzīvotās pārmaiņas sabiedrībā un savstarpējās cilvēku attiecībās. Tādēļ gluži likumsakarīgi jaunā albuma mūziku caurstrāvo alkas pēc kopības, tiekšanās pēc saiknes ar līdzcilvēkiem, dabu un savu zemi.

Foto: "The Sound Poets" jaunā albuma prezentācija klubā "Piens".

Kaut arī šis ir jau grupas ceturtais studijas albums, grupas solists Jānis Aišpurs atzīst, ka satraukums, prieks un svētku sajūta nemazinās: "Mēs divus gadus gaidījām šo dienu. Albumā ir 14 personīgi stāsti par to, kā mēs jūtam un redzam pasauli sev apkārt šajā tik savādajā un satraukumiem pilnajā laikā, kad šķietami zināmais kļūst svešs, kad pamati sašūpojas, kad viedokļu jūrā patiesība ir kā vientuļa sala… Un tomēr, mēs joprojām naivi ticam, ka mīlestība ir tas spēks, kas mūs visus vieno, kas visu var vērst par labu. Mūsu mūzika, kas apvienota albumā "Pie vienas uguns" ir mūsu veids, kā to pasaulei pateikt."

Noklausies albumu.

Albuma vizuālo noformējumu ir veidojuši māksliniece Madara Kvēpa un grafikas dizaineris Ingus Sproģis. Madara stāsta, ka albuma vizuālais noformējums radīts ciešā sazobē ar mūziku, klausoties to atkal un atkal.

"Procesa gaitā iemācījos teju visus dziesmu vārdus no galvas. Man bija ļoti svarīgi radīt tādu vizuālo noformējumu, kas būtu kā organisks pagarinājums "The Sound Poets" radītajai mūzikai. Vizuālajā risinājumā izmantotas manis uzņemtas analogās fotogrāfijas, ko papildināju ar pašrocīgi rakstītiem rokraksta tekstiem. Mērķis bija radīt tādu kā atmiņu dienasgrāmatu par siltu vasaras vakaru, kurā esi kopā ar dabu, saviem mīļajiem, ar atvērtu sirdi un vieglu garu."

"The Sound Poets" albuma "Pie vienas uguns" prezentācija
"The Sound Poets" albuma "Pie vienas uguns" prezentācija Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par godu jaunā albuma iznākšanai grupa aicina klausītājus uz īpašiem koncertiem – 10. jūnijā Liepājā, atjaunotajā koncertestrādē "Pūt, vējiņi!", un 18. jūnijā Siguldā, pilsdrupu estrādē.

Biļetes uz koncertiem pieejamas www.thesoundpoets.lv, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs.

Video: Dziesmas "Rituāls" videoklips.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu