Jauna izzinošu grāmatu sērija bērniem - "Profesore Jacino"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīne Jacino
Kristīne Jacino Foto: Eduards Groševs

Apgāds "Zvaigzne ABC" sāk izdot grāmatu sēriju "Profesore Jacino", kas iepazīstina bērnus ar visiem labi pazīstamu pārtikas produktu ražošanu. Iznākušas pirmās trīs grāmatas: "Kur rodas piens?", "Kur rodas cīsiņi un desas?" un "Kur rodas rudzu maize?".

Autore Dr. sc. ing. Kristīne Jacino ar savu animatoru komandu izveidojusi dažādus atraktīvus tēlus, un tagad profesore Jacino, runcis Bernards, brokolis Smukulis, piena tehnoloģe Marta, lopkopis Jānis un citi no animācijas filmiņām nonākuši grāmatās. Kopā ar viņiem iespējams izsekot ceļu, kā ar visjaunāko tehnoloģiju iesaisti līdz virtuvei nonāk piens, rudzu maize, cīsiņi un desas.

Daudzi bērni tīri labi zina, ka piena krūze uz galda sākas ar gotiņu vai maizes rieciens – ar rudzu druvu. Taču bieži trūkst informācijas un izpratnes, kas notiek garajā procesā starp izejvielu rašanos un gatavā produkta nonākšanu veikalā vai ledusskapī. Tāpēc sērijas radītāja Kristīne Jacino likusi uzsvaru uz produktu apstrādes tehnoloģijām un viegli saprotamā, uzskatāmā veidā atklājusi katru soli produktu tapšanā. Bērni (protams, arī pieaugušie) varēs uzzināt, kā pārbauda piena, gaļas, miltu un citu izejvielu kvalitāti, kā darbojas dažādas iekārtas, kā tās "sajūt", kas jādara, un kā jaunākās tehnoloģijas palīdz nodrošināt, lai pārtika būtu ne tikai garda, bet arī veselīga un droši lietojama uzturā.

Kristīne Jacino
Kristīne Jacino Foto: Eduards Groševs

Lasītājiem tiek sniegti ieteikumi, kā izvēlēties veselībai noderīgākos produktus, un secīgi parādīts, kā ikviens savā virtuvē var pagatavot vienkāršus gardumus – saldējuma kokteili, grauzdiņus un cīsiņu "astoņkājus".

Uzmanība pievērsta arī jautājumam, ko iesākt ar tukšo iepakojumu.

Visaptverošo informāciju papildina košās krāsās tērpti aizraujoši uzdevumi, katras grāmatas noslēgumā ir pašpārbaudes tests, kuru var izpildīt arī viedierīcē – kvadrātkodi aizved uz tiešsaisti; beigās lasītājs saņem apsveikumu par labi paveiktu uzdevumu un var izdrukāt zināšanas apliecinošu sertifikātu. Noskenējot kvadrātkodu uz katras grāmatas vāka, iespējams noskatīties animācijas filmiņu par attiecīgo tēmu.

Grāmatas autore Kristīne Jacino ir pārtikas inženierzinātņu doktore ar daudzu gadu darba pieredzi pārtikas ražošanā. Autore ir zīmola "Profesore Jacino" radītāja, izveidojusi uzņēmumu "Engineering for children" un tā ietvaros veido un attīsta daudzveidīgus interaktīvus un izklaidējošus izglītības projektus bērniem. K. Jacino iecerējusi sēriju turpināt; patlaban veiksmīgi norit darbs pie nākamajām animācijas filmām, kas, ļoti iespējams, pārvērtīsies košās un vērtīgās grāmatās.

Pieejamas arī e-grāmatas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu