Manskis: "Domāju, Latvija ir mūsu galapietura"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Dokumentālā kino režisors Vitālijs Manskis, kurš jau vairākus gadus dzīvo Rīgā, nesen atgriezās no Maskavas. Tur pirms kinofestivāla atklāšanas viņš piedzīvojis uzbrukumu - viņš pie ieejas kinoteātrī tika apliets ar sarkanu krāsu. "Sākumā bija šoks, jo nesapratu – uzlieta krāsa vai kas nopietnāks," tagad viņš atklāj intervijā izdevumam "Privātā Dzīve".

Manskis skaidro, ka, visticamāk, uzbrucējam sākotnēji bija citi nolūki. 

"Sākotnēji nebija plāns apliet tieši mani," komentē režisors. "Novērošanas kameras fiksēja, ka šis cilvēks bija iegājis kinoteātrī. Droši vien gribēja apliet kinoekrānu, tas būtu simboliskāk. Taču, kad tika paziņots, ka kinoteātrī esot bumba, un visi tika evakuēti, spontāni pieņēma lēmumu apliet mani."

Atgādinām, ka Maskavā tika izjaukta festivāla atklāšana. Kinoteātrī "Oktjabrj" tika saņemts telefona zvans par tā mīnēšanu, un skatītājiem ēka bija jāpamet.

Pēc notikušā Manskis paziņoja, ka festivāls Artdocfest" Krievijā vairs nenotiks.

Manskis, kurš bija saģērbies Ukrainas karoga krāsās, atminas uzbrucēja teikto:

"Varbūt nav īstais laiks tādiem festivāliem? Ierosinu sarīkot festivālu Donbasā, kur astoņus gadus iet bojā cilvēki. Kāpēc neko nedarījāt?"

Manskis uz Latviju pārcēlās uzreiz pēc Krimas aneksijas 2014. gadā. Ar sievu lēmumu pieņēmuši minūtes sekunžu laikā, un jau nākamajā dienā parakstīja dzīvokļa pirkuma līgumu Rīgā. Nesen Manskis uz Latviju caur Bukaresti no Odesas atvedis mammu, kuru dokumentējis savā filmā "Radinieki".

Filma ir atklāts stāsts par Manska dzimtu Ukrainā, kas šajā valstī piedzīvotā konflikta laikā ir sašķēlusies.

"Ar sievu vairs neesam tik jauni. Domāju, Latvija ir mūsu galapietura," viņš saka. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu