"Summer Sound" uzstāsies Eirovīzijas dalībnieki - ukraiņu grupa "Go_A"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Go_A"
"Go_A" Foto: publicitātes

Festivāla "Summer Sound" plašajam mākslinieku lokam pievienojas elektrofolka mūzikas grupa no Ukrainas "Go_A", kuras mūzikā caur elektronikas ritmiem vijas grupas solistes Katerīnas Pavlenko autentiskā folkloras dziedāšanas tehnika.

Grupa interpretē Ukrainas folkloru, ietērpjot to elektroniskās mūzikas skaņās. Tās nosaukums radies no vārda "Go" - kustība, savukārt "A" - sengrieķu "alpha", kas simbolizē atgriešanos pie kultūras saknēm. Tās stāsts aizsākās 2012. gadā, kad skaņu producents Tarass Ševčenko iepazinās ar etno dziedātāju Katerina Pavlenko. Pēc vairāku dziesmu ierakstīšanas viņi saprata, ka ukraiņu folklora un elektroniskā mūzika lieliski sader, savienojot to enerģiju un emocijas īstā skaņu baudījumā.

"Mēs vēlamies, lai festivāla "Summer Sound" apmeklētāji mūsu uzstāšanās laikā sajūt mūsu mīlestību, spēku, dedzīgumu un unikālo Ukrainas kultūru. Cilvēkiem Latvijā vēlam mieru, saticību un drošību,"

uzstāšanos Latvijā komentē Katerina.

Šobrīd grupas sastāvā ir etno dziedātāja, grupas soliste Katerina Pavlenko un mūziķi - Tarass Ševčenko - spēlē taustiņinstrumentus un perkusijas, kā arī ir "Go_A" skaņu producents, apvienojot visdažādākos mūzikas stilus un skanējumus, Ihors Didenčuks - folklorists un unikāls multiinstrumentālists, kā arī Ivans Hruhoriaks – ģitāras virtuozs no 12 gadu vecuma.

Grupa "Go_A" plašu pasaules atpazīstamību ieguva ar hitu "SHUM", izpildot to 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Neskatoties uz to, ka šī dziesma tika izpildīta ukraiņu valodā, tā iekaroja klausītāju sirdis un kļuva par pasaules mēroga hitu, iekļūstot daudzu Eiropas mūzikas topu augšgalos. "SHUM" ir arī pirmā ukraiņu dziesma, kura iekļuvusi Billboard Top 200.

Festivālā jau iepriekš izziņota tāda Latvijas mākslinieku plejāde kā "Musiqq", Gacho, "Jumprava", "Dagamba", "Astro’n’out", "Singapūras satīns", "Kreisais krasts", "Pienvedēja piedzīvojumi" un citi.

Drīzumā mākslinieku saraksts tiks papildināts gan ar vairākiem ārzemju, gan pašmāju mūziķiem un grupām.

"Summer Sound" 2019. gadā pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu – abās dienās festivālu apmeklēja 32 tūkstoši cilvēku.

Foto: Ar čigānu pankiem "Gogol Bordello" noslēdzies festivāls "Summer Sound".

Desmitais festivāls "Summer Sound" Liepājā norisināsies jūlija izskaņā – 29. un 30. jūlijā.

Biļetes uz festivālu var iegādāties summersound.lv.

Visas iegādātās biļetes uz 2020. gada festivālu ir derīgas, un ar tām nav jāveic nekādas papildu darbības, lai varētu apmeklēt festivālu šogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu