Starptautiskajā Džeza dienā Latvijā uzstāsies saksofonists Ivans Mazuze

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivans Mazuze
Ivans Mazuze Foto: publicitātes

Šis ir devītais gads, kopš aizsākta UNESCO Starptautiskās Džeza dienas svinēšanas tradīcija Latvijā. Pēc pērnā gada digitālajām svinībām šogad epidemioloģiskā situācija valstī ļauj sarīkot arī fiziskos svētkus, ko svinēs vairākās Latvijas pilsētās, taču ieskaņas pasākums notiks jau 21. aprīlī "M/Darbnīcā", kur uzstāsies Mozambikas izcelsmes komponists un saksofonists Ivans Mazuze (Ivan Mazuze) kopā ar bundzinieku Rakelu Toresu (Raciel Torres), kā arī latviešu mūziķiem, pianistu Artjomu Sarvi un kontrabasistu Pēteri Liepiņu.

Ivans Mazuze ir Norvēģijā dzīvojošs komponists, saksofonists un pasaules mūzikas mākslinieks ar Mozambikas saknēm. Sācis mācīties klavierspēli un pūšamos instrumentus Mozambikā ar fokusu uz džeza mūziku un improvizāciju, vēlāk pievērsies džeza kompozīcijas un muzikoloģijas studijām Keiptaunas universitātē Dienvidāfrikā, kur arī saņēmis maģistra grādu. Ir vairāku godalgu ieguvējs un vairāku albumu izdevējs, katrs no kuriem ir nesis autoram vairākus starptautiskus apbalvojumus un ārvalstu kritiķu uzslavas. Kopš 2009. gada Ivans dzīvo Norvēģijā un pārstāv globālo džezu, sadarbojoties ar daudziem vietējiem mūziķiem un kultūras iestādēm, kā arī ir mentors starptautiskās džeza dienas svinībām gan Norvēģijā, gan dzimtajā Mozambikā. Pašlaik komponists ir arī padomdevējs Norvēģijas džeza foruma mākslinieciskajā komitejā, un ir vairāku citu kultūras organizāciju dalībnieks, palīdzot attīstīt Ziemeļvalstu reģionu un aktīvi piedaloties starptautiskajā džeza scēnā.

“Es gaidu brīdi, kad varēšu dalīties ar savu mūziku ar Latvijas džeza mūziķiem – tā noteikti būs lieliska muzikālā mijiedarbība, ieguvēji kurā būsim mēs visi. Šī būs mana pirmā reize Latvijā,"

 saka Ivans Mazuze.

2011. gadā UNESCO oficiāli atzina 30. aprīli par Starptautisko Džeza dienu ar mērķi uzsvērt džeza žanru un tā diplomātisku lomu visas zemeslodes iedzīvotāju apvienošanā. 

Koncerta sākuma laiks plkst. 20.00. Biļetes uz pasākumu iegādājamas www.aula.lv un uz vietas "M/Darbnīcā", Aristīda Briāna ielā 9. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu