Sociālo tīklu hits: kā atšķirt Latvijas un Igaunijas prezidentu?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Baltijas valstu līderu tikšanās Kijivā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski sociālajos tīklos ļaudis metušies apspriest līdzības starp Latvijas un Igaunijas prezidentu.

Ļaudis sociālajos tīklos spriež, cik līdzīgi ir Egils Levits un Alars Kariss, un par jaunāko interneta hitu kļuvis kādas igaunietes ieraksts, kā atšķirt abus prezidentus. 

Vietnē "Twitter" strauji izplatās foto, kur iezīmētas atšķirības starp Latvijas un Igaunijas valsts galvām.

"Pēdējā laikā atkal aktualizējies jautājums, kā atšķirt Igaunijas un Latvijas prezidentu. Varbūt varu mazliet palīdzēt. Prezidents Levits: apaļākas brilles, mazāk atkāpusies matu līnija, garāki mati, tumšākas ūsas, stāv priekšā Latvijas karogam, seši kāju pirksti (neapstiprināts). Prezidents Kariss: kvadrāta formas brilles, īsāki mati, īsākas ūsas, stāv priekšā Igaunijas karogam, uz viņa džempera rakstīts "igaunis"."

Kā zināms, igauņiem ir stereotips par latviešiem un mūsu "sešiem pirkstiem". Kā vēsta Igaunijas oficiālā tūrisma vietne, šāds stereotips radies pēc tam, kad igauņi sev piederošajā Ruhnu salā pamanīja 12 pirkstu pēdu nospiedumus salas krasta smiltīs. Ņemot vērā to, ka tolaik salu bieži apciemoja latvieši, sāka klīst leģenda, ka latviešiem ir seši pirksti pēdām, ko paši igauņi apzīmē ar vārdu "lisavarvas" (papildpirksts - lat.). To visu vēl vairāk pastiprinājis tas, ka Latvijas automašīnu marķējuma zīme ir LV kā "LisaVarvas".

Tvīts saņēmis vairāk nekā 1000 "patīk", un ar to dalījušies vismaz 100 cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu