Grupa "Willow Farm" izdod piekto studijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Willow Farm"
"Willow Farm" Foto: Toms Dreiblats

28. aprīlī klajā nāk grupas "Willow Farm" piektais studijas albums "Mēness jūrā zīmē taku". Vienlaikus klausītājiem tiek piedāvāts singls "Pieradu dzīvot".

Albuma dzimšana aizsākās 2020. gada vasarā, kaut arī sākotnēji grupas mūziķiem nebija plānu par jaunu dziesmu rakstīšanu.

"Ne vienmēr viss notiek, kā plānot. Bijām iecerējuši koncertēt ar iepriekšējā albuma muzikālo materiālu, bet visiem plāniem svītru pārvilka Covid-19 pandēmija. Nospēlējām koncertu tiešraidē, un sapratām, ka jāķeras klāt kaut kam jaunam," stāsta grupas līderis Emīls Dreiblats.

Dziesmu rakstīšana šoreiz notikusi "pēc jaunas shēmas", un šajā procesā aktīvi iesaistījies "Willow Farm" ģitārists un Emīla vecākais dēls Jānis Dreiblats.

"Lielāko daļu albuma sacerējām divatā. Jānim bija harmonisko progresiju uzmetumi, ģitāru rifi, jau konkrēti motīvi un pat gatavi dziesmu pavadījumi. Es ķēros pie melodiju un tekstu rakstīšanas," ieskatu radošajā procesā sniedz Emīls.

Tālāk jau pie aranžējumu izstrādes ķērušies klāt arī pārējie grupas dalībnieki – basģitārists Uldis Nolmanis un bundzinieks Māris Zīlmanis – izstrādājot un sakārtojot ritma sekciju. Visas dziesmas ierakstītas studijā "Lighthouse" Jāņa Dreiblata virsvadībā, bet pēdējo skanējuma slīpējumu un arī vienu otru vērtīgu padomu devis mūziķis un skaņu inženieris Gints Sola, pazīstams arī kā kādreizējais grupu "Jauns mēness" un "Mielavs un pārcēlāji" ģitārists.

Emīls: "Ar Gintu sadarbību sākām jau pie iepriekšējā albuma māsterēšanas. Šoreiz viņš procesā iesaistījās jau no paša sākuma, gan ar padomiem palīdzot miksēšanā, gan beigās pielīdzinot visus negludumus, lai albums skanētu kā viens vienots, vesels darbs". Jau līdz ar Jāņa Dreiblata iesaistīšanos grupā "Willow Farm" vēl iepriekšējā albuma tapšanas laikā mainījās tās skanējums. Jaunā ieraksta skanējums ir viņa izlolots, un mūziķis atzīst, ka pusotrs gads, kas ar pārtraukumiem pavadīts pie albuma tapšanas, pagājis ātri.

"Gribējās, lai šis ieraksts apvienotu labāko no mūsdienu skanējuma, tajā pašā laikā būtu ar tādu patīkamu "veco laiku" skaņu. Popmūzikā pēdējā desmitgadē ļoti modīgi ir izmantot 80. gadu tembrus un skanējumu. Ģitārmūzikā, kā "Willow Farm" gadījumā, tā tendence ir nedaudz citāda, bet kaut kādas paralēles var vilkt."

Albuma noformējumā izmantots Emīla jaunākā dēla Kārļa zīmējums, dizaina autors ir Toms Dreiblats, tādēļ var teikt, ka jaunā albuma tapšanā iesaistījusies teju visa Dreiblatu ģimene. 10 dziesmas, kuras stilistiski var raksturot kā indie un citu mūzikas stilu sajaukumu, pārsvarā uzdod jautājumus, uz kuriem nav viegli atrodamu ātru atbilžu, skarot gan personisko, gan sociālo attiecību tēmas. Kā jau "Willow Farm" raksturīgi, netrūkst ne pašironijas, ne apceres.

Jaunākais radiosingls "Pieradu dzīvot", ir viens no dinamiskākajiem albuma skaņdarbiem. Tas stāsta par jaunības maksimālisma neizbēgamajām beigām un "samierināšanos" ar to, ka dzīvi vienkārši "jādzīvo nost".

Noklausies jauno singlu!

"Saprašana un samierināšanās nāk ar laiku. Jaunībā viss ir ļoti skaidri. Tad vienā brīdī uz jautājumiem vairs nevar atbildēt tikai ar "jā" vai "nē", parādās arī pustoņi. Šajā dziesmā tas attiecināms uz ambīciju samērošanu ar iespējām," skaidro Emīls. Albumu

"Mēness jūrā zīmē taku" izdod "Willow Farm" sadarbībā ar "Tumsa Music". Albums ierakstīts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un LaIPA Stipendiju konkursa atbalstu. Vairāk informācijas jaunā albuma dziesmām var atrast lapā www. willowfarm.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu