Rokopera "Mauglis" – izcilākais 2021. gada kultūras pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mauglis"
"Mauglis" Foto: Lauris Vīksne

Latvijas Pasākumu foruma žūrija atzinusi rokoperu "Mauglis" par 2021. gada izcilāko kultūras pasākumu, bet uzņēmums "Biļešu paradīze" tā veidotājiem pasniedza speciālbalvu par online vidē visvairāk skatīto kultūras notikumu, informē producents Juris Millers.

Trešdien Jūrmalā norisinājās Latvijas pasākumu foruma Izcilības balvu pasniegšanas ceremonija, kurā balvu par 2021. gada izcilāko kultūras pasākumu saņēma rokopera "Mauglis".

"Esmu patiesi pateicīgs žūrijai, kas atzinīgi novērtēja šo, ļoti īpašo kultūras notikumu. Rokoperas pirmizrādei vajadzēja notikt vēl 2020. gadā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ pie skatītājiem tā nonāca vien 2021. gada oktobrī – dienu pirms pēdējās mājsēdes sākuma. Publisko pasākumu norises ierobežojumu dēļ turpmākās izrādes nedrīkstēja notikt, tādēļ ar saviem skatītājiem klātienē rokoperas varoņi beidzot varēs satikties tikai šovasar – trīs brīvdabas izrādēs - Jelgavā (21.07.), Rojā (22.07.) un Liepājā (23.07.)," saka iestudējuma producents Juris Millers. "Šajā brīdī es saku paldies ne tikai visai aktieru, dziedātāju, mūziķu un TDA "Dzintariņš" dejotāju saimei, kas piedalījās izrādes tapšanā, bet arī visiem iestudējuma veidotājiem un atbalstītājiem, bez kuru palīdzības šis vērienīgais un krāšņais iestudējums nebūtu tapis.

Diemžēl, mēs vairs nevaram pateikt personīgu paldies šī darba autoram Mārtiņam Braunam, kura mūžā rokoperas "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrāde diemžēl kļuva par pēdējo tikšanos ar skatītājiem klātienē…"

Foto: Rokoperas "Mauglis" pirmizrāde.

Otru Latvijas pasākumu foruma Izcilības speciālbalvu rokoperai pasniedza uzņēmums "Biļešu paradīze".

Tā vadītājs Jānis Ķuzulis sacīja: "Pēdējie gadi visiem pasākumu rīkotājiem bija jaunu izaicinājumu laiks. Daudzi spēja pieņemt šos izaicinājumus un pielāgoties, bet daudzi ne. Rokoperas "Mauglis" veidotāji tika galā ar šo sarežģīto izaicinājumu un pateicoties programmai "Latvijas skolas soma" tās videoieraksts ir kļuvis par visskatītāko kultūras notikumu šajā laikā."

Video: Fragments no 2021. gada rokoperas "Mauglis" iestudējuma (dziesma "Medījums"): 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu