Nedienas Eirovīzijā: salūzusi skatuve, kuru līdz konkursa sākumam neizdosies salabot

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve Turīnā, Itālijā
2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve Turīnā, Itālijā Foto: EBU/FRANCESCA MONTINARO

Līdz Eirovīzijas dziesmu konkursam Turīnā, Itālijā atlikusi mazāk nekā nedēļa, taču konkursa rīkotāji saskārušies ar tehniskām problēmām.

Kā vēsta Itālijas mediji, mēģinājumu pirmajā dienā 30. aprīlī Eirovīzijas rīkotāji saskārušies ar tehniskām problēmām, kas saistītas ar skatuvi - "kinētiskā saule", kas bija paredzēta kā kustīgs objekts, izrādās, nemaz nekustas.

Tiek ziņots, ka problēmas nepaspēs novērst līdz konkursa sākumam. 

"Kinētiskā saule, iespaidīgu kustību un gaismas triku avots, valda uz skatuves un atspoguļo mūsu, itāļu, attieksmi - vienmēr kustībā, dumpīgu, radošu, pretimnākošu, kaislīgu, intuitīvu. Mūsos ir saule, un tas ir mūsu veids, kā būt šajā pasaulē," par iespaidīgo konstrukciju tika teikts Eirovīzijas oficiālajā mājaslapā šā gada februārī. 

Foto: eurovision.tv/ATELIERMONTINARO

Vairākas delegācijas, tostarp Lietuvas un Dānijas, ir spiestas mainīt savu iestudējumu, par ko uzzināja vien dažas dienas pirms kāpšanas uz skatuves.

Ziņots, ka izveidotā konstrukcija tiks saglabāta uz skatuves visu 40 dziesmu laikā, lai "nodrošinātu godīgu konkurenci visām iesaistītajām valstīm".

Atgādinām, ka arī Latvijas pārstāvji, grupa "Citi zēni" pirmajā mēģinājumā saskārās ar vairākām problēmām. “Organizatori tehniskajās inovācijās bija uzstādījuši visai augstu latiņu, taču pēc mēģinājuma ir skaidrs, ka līdz galam dažas no šīm lietām netika atrisinātas, tādēļ esam spiesti ievērojami mainīt gaismu režiju, kadru plānus, kā arī izmainīt mūsu priekšnesuma sākotnējo ieceri,” atzina televīzijas priekšnesuma režisors Juris Matuzelis.

Tāpat priekšnesuma noslēgumā neizturēja grupas ģitārista Krišjāņa Ozola bikses, kas saplīsa – līdzīgi kā “Supernovas” pusfinālā. Šobrīd no Latvijas uz Itāliju tiek vests papildu audums, lai bikses sašūtu.

Grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad” 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Grupas “Citi zēni” sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Foto: grupas "Citi zēni" pirmais mēģinājums

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu