Krimināllietas dēļ bokseri Zuti neuzņem Zemessardzē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Zutis
Kristaps Zutis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bokseris Kristaps Zutis, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā paziņoja, ka gatavojas stāties Zemessardzē, tajā tomēr neesot uzņemts.

"Ir viena sena Jelgavā safabricēta krimināllieta par mani, tā joprojām ir atvērta," žurnālam "Kas Jauns" atklāj Zutis.

"Kad stājos Zemessardzē, sākotnēji man teica, ka šī lieta nevarētu būt problēma, bet jau vēlāk paziņoja, ka es neatbilstu standartiem. Tad arī sapratu, ka droši vien tas arī ir iemesls, kāpēc mani neuzņēma Zemessardzē," skaidro bokseris.

Viņš atklāj, ka lieta esot saistīta ar kādu jaunieti, kurš draudējis Zuša paziņas omei. "Jaunietis saņēma pāris pļauku, bet es viņam patiešām neesmu pielicis rokas un neesmu viņu sitis. Tas nav pierādīts, un to arī nemaz nevar pierādīt. Pēc šīs situācijas jaunietis noalgoja dārgu un labu advokātu un pieprasīja man 10 000 eiro.

Es viņam atteicos maksāt. Tāpēc tā lieta joprojām ir atvērta," savu stāstu pauž bokseris.

Zutis uzskata, ka viņš ir "viens no stiprākajiem cilvēkiem Latvijā" un  stāties Zemessardzē ir katra vīrieša pienākums, īpaši šajā sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā.

Atgādinām, ka aprīļa izskaņā Zemessardzes komandieris Egils Leščinskis informēja, ka kopš Krievijas sāktā iebrukuma Ukrainā Latvijā ir saņemti vairāk nekā 2500 pieteikumi par iestāšanos Zemessardzē. Protams, ne visi šie cilvēki kļūs par zemessargiem, tomēr interese ir liela, apliecināja Leščniskis. Viņš norādīja, ka Latvijā patlaban ir ap 8200 zemessargu, taču pavisam drīz šis skaitlis mainīsies, jo sagaidāma jauno zemessargu zvērestu nodošana.

Leščinskis optimistiski raugās uz izredzēm sasniegt valsts aizsardzības koncepcijā nosprausto mērķi - 10 000 zemessargu 2024. gadā un 12 000 zemessargu 2027. gadā. "Es ticu, ka tas ir sasniedzams, bet, protams, šī ir brīvprātīga organizācija, neviens Zemessardzē netiek dzīts piespiedu kārtā," sacīja dienesta priekšnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu